Зима

Зима
Пролет

4 май 2018 г.

Гунди – 75 мига величие, вдъхновение и пример!

"Левски" отбеляза 75-годишнината от рождението на най-голямата си легенда Георги Аспарухов - Гунди.

Легенди на "сините", сред които Александър Костов, Даниел Боримиров, изпълнителният директор Красимир Иванов, треньорът Делио Роси, представителният отбор, юноши и фенове, поднесоха цветя и венци пред паметника на иконата.

Честванията за футболист №1 на България XX век ще продължат цял ден. Подготвена е специална пощенска марка "75 години Гунди", на "Герена" ще бъде отворен увеселителен парк, в Младежкия театър ще има беседа и концерт, организирани от клуб "Гунди". По-късно ще се състои официалното представяне на биографичната книга "Гунди – какъвто не го познавате", ще има и детска книжка за най-малките почитатели.

Кулминацията ще настъпи в 18.30 часа, когато легенди на Левски и Ботев, които са играли с Аспарухов, ще проведат среща със запалянковците. От 20.00 часа започва мачът между двата отбора, а след края му ще има заря и обявяване на съперника за 19 август, когато "сините" ще играят контрола в чест на Гунди. Очаква се това да е аржентинският гранд Бока Хуниорс.

Ето какво написаха от клуба за Георги Аспарухов:

Днес отброяваме 75-годишнина от рождението на великия и непрежалим Георги Аспарухов. Футболистът, който ни вдъхновяваше и вдъхновява и човекът, който ще остане вечен пример за подражание. Най-хубавите редове за Георги Аспарухов ще останат ненаписани. Най-точните думи ще останат неизказани. Защото за перото и ума е непосилно да изразят това, което чувстват сърцата и онова, което е затворено в душите. Днес, 75 години след рождението на Гунди, още по-ясно осъзнаваме колко ценен, колко нужен бе той. Не само за футбола и привържениците, а за обществото ни въобще като пример за човек и личност.

За поколенията, докоснали се до него, и за тези след тях, Аспарухов остава като неподражаем, необикновен, гениален футболист. Величина в стандартите за мъжество, икона за любимия „син” клуб или просто нападателят на нашите мечти.

Гунди живя като пророк за своето време, което по своята същност бе непокварено и приказно. Той бе и остава всенароден любимец, затова и до наши дни не секва скръбта по ранната му гибел. Човек легенда, човек обичащ и прощаващ, човек, който накара няколко поколения футболисти да изучават магията на стила му и да се възхищават на майсторството. Той роди мита за красотата на играта.

Гунди е просто явление, надхвърлящо границите на футбола. Характер, който всички ние искаме да възпитаме у наследниците си.

Да бъдеш Като Гунди! Да бъдеш човек!

Очакваме ви днес на „Герена“, за да почетем заедно легендата!

Всички заедно за Гунди!



Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар