Зима

Зима
Пролет

11 май 2018 г.

Г. Първанов: Книгата на Джузепе Консоло обезсилва аргументите за „българската следа“ в атентата срещу Папата

"Книгата е изключително интересна, написана увлекателно, аргументирана, притежава свой характерен стил."

"Книгата на Джузепе Консоло обезсилва окончателно всички аргументи на привържениците на „българската следа“ в атентата срещу папа Йоан Павел II."

Това заяви по време на официалното представяне на печатното издание „Атентатът срещу папата. Истинската история“ в СУ „Св. Климент Охридски“ президентът на Р България (2002-2012) Георги Първанов.

„Книгата е изключително интересна, написана увлекателно, аргументирана, притежава свой характерен стил. Тя е силна с това, че фактите са събрани обхватно, но още по-силна я прави нейния дълбок, безпощадно точен анализ не само на самия съдебен процес, но и на това, бих казал, безпощадно време, в което той се състоя. Затова изразявам своята признателност към професор Консоло, не само за неговия висок професионализъм, но и за мъжеството и силния характер, за тази непоколебима решителност, която той имаше по време на процеса срещу Сергей Антонов. Апелирам тази книга да се прочете от много хора, за да се види и това, че никак не е било лесно по онова време да се поеме един такъв ангажимент, какъвто професор Консоло пое, защитавайки Антонов и България“, заяви Първанов, цитиран от Epicenter.bg.

По време на представянето на книгата Първанов припомни и детайли от посещението на папа Йоан Павел II в България. 


„Помня много добре, че проведохме един много динамичен разговор. По време на него той каза една фраза, която аз тогава си позволих да оглася, нарушавайки донякъде канона на дипломатическия протокол. Тезата на папата беше буквално, че това обвинение срещу българите е една инсинуация, една несправедливост, една неистина“.


Няма коментари:

Публикуване на коментар