Зима

Зима
Пролет

3 май 2018 г.

В. Симеонов: Пушенето трябва да бъде ограничено на конкретни места

"С дистанционно управление, европейски мерки и напудрени доклади няма да се решат проблемите в ромските квартали в България."
 
 Вицепремиерът Валери Симеонов, който поиска да падне забраната за пушене на закрито, обяви, че като непушач е под непрекъснат цигарен терор.

"Пушенето е вредно", категоричен е той. Именно заради това той смята, че то трябва да бъде ограничено на конкретни места.

"Забраната остава - разрешаваме само в ресторанти, барове, кафенета и дискотеки", припомни той идеята на партията си, която внесе законови промени за разрешаване на пушенето в заведенията.

Коалиционният партньор на НФСБ, ГЕРБ обаче няма да подкрепи искането.

Симеонов коментира и проблемите с циганите и обясни, че те няма да бъдат решени с напудрени евродоклади. Пред БНТ вицепремиерът припомни напрежението в Асеновград преди година и обяви, че се гордее, че участвал активно в овладяването му.

"Там беше назряла една втора Катуница. Етнически градът беше разделен на две. Имаше рискове от сблъсъци, кръвопролития и т.н. Ние постигнахме пълно омиротворяване. Оттогава в Асеновград няма никакви проблеми. Същият модел наложихме и в Пловдив", каза Симеонов.

"С дистанционно управление, европейски мерки и напудрени доклади няма да се решат проблемите в ромските квартали в България. Решават се, когато човек отиде на място", заключи вицето.

Той съобщи и че до края на седмицата ще обсъди с партньорите си от Патриотичния фронт другата си идея – за ограничаване на рекламата на частни хазартни игри.

Според Симеонов собствениците им имали приходи от над 3 милиарда годишно, но законът не ги задължава да плащат нито ДДС, нито данък печалба. Вицепремиерът обясни, че те плащали само такса от 15%.

А спортният тотализатор е длъжен да заделя средства от печалбата си за самоиздръжка и подкрепа на спорта у нас.

"Държавният спортен тотализатор е изместен от частните игри и те, пак повтарям, с благосклонните текстове на Закона за хазарта, Закона за радио и телевизия и т.н., успяват да извършат една абсолютно незаконна приватизация на една държавна дейност, която до скоро беше само държавен приоритет", каза Валери Симеонов.



Няма коментари:

Публикуване на коментар