Зима

Зима
Пролет

12 май 2018 г.

Проф. Михаил Константинов: Излизането на САЩ от ядреното споразумение е опасно за целия свят

"Внимавайте какво ще се случи в понеделник, на 16 юли, когато вече отборите са си тръгнали за вкъщи и руснаците ще бъдат с развързани ръце."
 
"Излизането на САЩ от ядреното споразумение е опасно за целия свят."

Това каза в интервю за Радио „Фокус“ политическият анализатор проф. Михаил Константинов.

Според него американският президент Доналд Тръмп се опитва, налагайки санкции на всички търгуващи с Иран страни, да тласне иранците към възобновяване на ядреното им оръжие. По отношение на Русия Константинов предположи, че страната няма да бъде активна на международната сцена до средата на месец юли.

„Причината за това е настъпващото световно първенство по футбол в Русия и желанието на Москва то да не бъде конфронтирано", коментира професорът.

„И както казваше един техен коментатор – внимавайте какво ще се случи в понеделник, на 16 юли, когато вече отборите са си тръгнали за вкъщи и руснаците ще бъдат с развързани ръце. Аз лично също ще следя внимателно втората половина на юли, но тогава нещата рязко могат да се променят. Основният проблем на Европа в цялата история е, че Европа е военно джудже“, обясни проф. Михаил Константинов.

Той допълни, че пример за военно джудже в рамките на Стария континент е Германия въпреки огромната си икономическа мощ.

„В същото време Великобритания, която е ядрена сила, се оттегля от ЕС, превръщайки Общността в още по-беззъб фактор", поясни проф. Константинов.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар