Зима

Зима
Пролет

22 юни 2018 г.

"Атака" отбеляза часа и деня на нападението на Хитлеристка Германия срещу СССР

"Русия защити не само Отечеството си, но спаси и Европа от тъмните сили на хитлеризма."
 
В 4 часа тази сутрин Волен Сидеров и съпартийците му от "Атака" поднесоха венци пред Паметника на Съветската армия. 

Така партията отбеляза часа и деня на хитлеристката агресия срещу Русия, съобщиха от пресцентъра на националистите.

"За първи път в България се почита паметта на руските воини, загинали във Втората световна война, в деня и часа, когато започва нападението на Хитлеристка Германия срещу Русия", информираха от "Атака".

Освен националистите, часът и денят беше отбелязан и от представители на обществени организации, Съюзът на ветераните в България и директорът на Руския културно-информационен център у нас.

"Когато говорим за тази дата, трябва да кажем задължително, че през цялото време тази военна агресия на Хитлер беше подготвена, финансирана и насочвана от Запада", каза Сидеров. Той уточни, че най-големият спонсор на Третия райх бил англосаксонският Запад.

"Англия, Франция и САЩ правиха всичко възможно Германия да се милитаризира. Английски и германски фирми участваха в германски химически и военни концерни, без които милитаризирането на Германия беше невъзможно", каза още лидерът на "Атака".

Той обясни, че Запада си "затваряше очите" за всички нарушения на Хитлер по международните договори. През 1938 г. същият Запад подарил на Хитлер две суверенни държави - Чехословакия и Австрия. Дори, когато уж започнал война с него, същият Запад не водел истински военни действия срещу Германия.

"Всичко това беше с цел да се насочи Хитлеристка Германия към Русия и тя да бъде унищожена, само че Русия устоя", каза Сидеров.

"Русия защити не само Отечеството си, но спаси и Европа от тъмните сили на хитлеризма. Време е също така да се признае ролята на Сталин като държавник и главнокомандващ за тази победа", обобщи той.

Освен венци пред паметника на Съветската армия, Сидеров и колегите му от "Атака" изписаха с цветя "Помним".

"Вечна памет на всички войници и офицери, загинали за свободата на Русия и Европа", заключи Сидеров.

Директорът на Руския културно-информационен център у нас Павел Журавльов благодари за отбелязването на тази дата.

"Радваме се, че в България има хора, които все още помнят тези страници на историята", каза още той.



Няма коментари:

Публикуване на коментар