Зима

Зима
Пролет

16 юни 2018 г.

Пламене, продължавай да трошиш гръбнака на корупцията, както се разбрахме

Георгиев е толкова страхлив и зависим, че дори не може една сценка да изиграе като хората...

Ще говорим за антикорупционер №1 Пламен Георгиев. 


Борисов го наложи да ръководи прехваления още преди да се роди мастодонт КПКОНПИ. Това е онази мега структура, която щяла да прекърши гръбнака на корупцията по нашите земи.

Засега отстрелва само дребен дивеч и вдига голяма патърдия, щото е най-лесно.  С големите е по-сложно.

Например с Делян Пеевски. Георгиев съобщил вчера, че е извършена проверка на депутата-олигарх и той се оказал чист като момина сълза. Като планиски ручей. Ако не беше толкова цинично, можеше и да се посмеем на пламеновите шеги. Георгиев е толкова страхлив и зависим, че дори не може една сценка да изиграе като хората. Да беше развял някоя неплатена сметка от фирма на Пеевски, някоя забравена глоба.

Нещо като за двайсетина лева, бе, да се види, че и Пеевски е човек като останалите. Ама не! Всички проверки доказвали, че е изряден като никой друг. Цял народ калпазани, сал Пеевски читав. Качете го на билбордове, да се учим всички. Любопитен момент. Георгиев поискал по телефона от Пеевски да предостави някакъв документ. И Делян го пратил по електронната поща. Един телефон - и готово.

Такааа... А Пламен можеше да провери поне "Алфа медия груп" и с какви пари Пеевски е купувал имоти до 2013 г, за речем. Можеше, ама не може, защото в България гръбнакът на корупцията казва как да се строши гръбнакът на корупцията.

Забележете обаче каква точно проверка е извършила великата КПКОНПИ. Те поискали от НАП и прокуратурата данни от предишни проверки. И се оказало – каква изненада – че милионерът е най-съвестният гражданин. Такъв, какъвто Ленин си е представял истинският комунист, който ще построи бъдещето. Чистият комунист Пеевски.

Мнозина ще се запитат, как се получават тия неща: един от най-спорните политици и бизнесмени да излиза винаги чист? Отговорът е колкото простичък, толкова и грозен: проверяват го зависими от него структури и мъжлета.

Пламен Георгиев е онзи бивш прокурор, който спря разследването по случая „Ало Ваньо“ – омръзна ми да припомням, че ставаше дума за корупция и задкулисни обещания. Заговори се, че за тази „доблестна“ постъпка Пламен Георгиев е на този пост сега. И има логика. Енергията, с която ГЕРБ го наложиха е неоспоримо доказателство от кого е посочен.

Да вземем НАП. Предишният шеф на данъчните Бойко Атанасов, а сега зам.-финансов министър, отговарящ за НАП, е назначение и креатура на Пеевски. Питайте чистачките в МС, МФ и НС и ще ви го кажат. По едно време даже искаха да го уволняват, но Пеевски го спаси. И той се отблагодарява.

Същото важи и за прокуратурата. Спомнете си как Пеевски водеше Сотир Цацаров за ръчичка при Цветан Цветанов в МВР да го одобряват за главен прокурор. После пък градският прокурор на София Кокинов в къщата на Борисов в Банкя рече в унисон с откровения разговор: Ти си го избра… Цацаров, де. Пеевски, Цветанов, Цацаров, Борисов… Е, как да завършват тогава проверките? Или някое промъкнало се досъдебно производство?

От кумова срама Пламен Георгиев можеше да провери как се издържат медиите на Пеевски, например. Защото къде 90 на сто от тях са губещи. Какъв е произходът на средствата, с които депутатът придобива на галоп фирма след фирма от година и половина насам. Има ли банкови сметки в Дубай, да речем и откъде са милионите в тях.

Банкерът Цветан Василев в същия ден, когато Георгиев канонизираше Пеевски заяви в интервю на живо в YouTube, че от КТБ Пеевски е захлебил стотици милиони. Вярно, че го казва „банкерът беглец“, но ако Пламен е истински приятел на Делян, за какъвто несъмнено се смята, трябваше да провери и да натрие носа на лъжеца от Белград. Щото сега остава съмнение. Голямо съмнение.

Георгиев би трябвало да знае също, че Пеевски е разследван в САЩ за пране на пари. Не е известен още резултатът, но там не си поплюват. Току виж излезли интересни неща. И току виж Борисов се разграничил рязко от Делян. Може дори да чуем, че отдавна е подозирал „нещо много нередно“ и „таман да го хванем“ – те пък го разкрили… Пламен Георгиев имаше шанса да направи супер услуга на своя пръв партиен и държавен ръководител.

А може и да се заблуждаваме. Ами ако антикорупционерът е получил важна информация, че влакът „България“ всъщност го кара корпулентния млад машинист милионер? Тогава шефът на КПКОНПИ е ударил джакпота и си е осигурил безоблачно и охолно бъдеще.

Някак между другото Пламен Георгиев спомена имената на още няколко мастити политици, които също били чисти и изрядни. Мисля си, че няма нужда КПКОНПИ да хаби сили, време и ресурс да проверява хора от „елита“. Да се концентрира върху дребния дивеч.

Вече чуваме как пращи счупения гръбнак на корупцията…

Да живее българското задкулисие, най-работещото задкулисие в света!

П.П. Един виц като за Пламен Георгиев и други като него.

Висш държавен чиновник получил за рождения си ден подарък от политик-милионер телефон – Vertu Signature Kobra. След обилното тържество в х-л „Берлин“ щастливият рожденик си тръгнал с любимия си Мерцедес GLE63-S, закупен с месечните поощрения от същия приятел. Телефонът забравил в задния си джоб. Като седнал на кожената седалка, се чуло "хряс". Чиновникът изтръпнал: „Дано да е гръбнакът!“ – помислил си с надежда той...

Любимият подарък за някои чиновници...

Елена Донкова, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар