Зима

Зима
Пролет

16 юни 2018 г.

Защо всичко изисква толкова много време?

Мислим си, че времето, което се налага да изчакаме, за да получим това, което искаме е проблем.
 
Отнасяме се към него сякаш е пречка или недостатък, а всъщност то ни е нужно и никак не е случайно.

Времето, предхождащо сбъдването на желанията ни, не е просто празен период или застой, напротив. Точно през този период ни се случват най-важните неща, целящи да ни подготвят за това, което искаме, защото да - ние рядко сме готови за него.

Много често не го забелязваме, но хората, които се появяват в живота ни и ситуациите, с които се сблъскваме променят нагласите и начина ни на мислене по точно определен начин. Чрез него ние създаваме нужния характер, с който пълноценно да се справим с всичко, заобикалящо мечтите ни.

Така че, не - това не са поредните "гадни случки" в живота, защото влиянието им върху нас създава основата за това да можем да се насладим на сбъднатите си желания, да ги изживеем здравословно и да успеем да черпим позитивите от тях. Понякога тази подготовка не е сложна и голяма, но друг път изисква доста повече, а за да бъде възможно всичко това, ни трябва време.

Не си мислете, че сте в застой. Дори тогава, когато ви изглежда, че нищо не се получава, че стоите на едно място и не виждате перспектива за бъдещето, светът около вас се подрежда по най-съвършения начин, работейки за вашето щастие и успех.

Не забравяйте - ние сме хора, а не машини. Не можем да бъдем програмирани за секунди, понякога ни е нужно повече време и в това няма нищо лошо. Все пак не е ли най-важното да уважим чувствата си и да спрем да вървим срещу самите себе си?

Ето защо времето, което с нетърпение чакаме да отмине, всъщност е тук за наше добро и ни прави голяма услуга. То ни предпазва от много и ни дава много, поради което да гледаме на него като на проблем е просто безсмислено.

Бъдете търпеливи, не притискайте себе си и мечтите си, има причина всичко да изисква точно толкова време. Ако можем просто да се доверим, ще успеем да се насладим на този период и да видим неговата красота, а така ще открием истинското щастие, намиращо се точно тук и сега.



Маркрит Чилингирян,  Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар