Зима

Зима
Пролет

10 юли 2018 г.

Българското сирене е по-вкусно, когато си германец

България е прекрасно място за живеене. Стига да имаш пари да живееш...
 
Ние сме достойни за проучване. И с това трябва да се заемат например английските учени.

Тези, които са установили, че онанирането увеличава продължителността на живота и че жените с по-големи задни части са по-умни. Само хора с такъв поглед върху нещата могат да направят анализ и на нашата действителност. 


Държавата, която е една от най-бедните в Европа, но за сметка на това има най-високите сметки за комунални услуги. Тази, в която хората харчат повече, отколкото изкарват и пак имат пари. Държавата, в която личният лекар ти иска пари за направление, че да се лекуваш безплатно и държавата, в която имаш по-скъп телефон от стойността на няколко от месечните ти заплати.

Но да не си плюем родината. Тя си ни е хубава. И германците са го забелязали. Щом идват да живеят у нас. Явно искат да сменят реда с хаоса. Или пък просто искат да живеят още по-добре с германските си пенсии и социални помощи. Защото най-малката пенсия в Германия се равнява на поне 2-3 от най-високите пенсии у нас. И си живеят като царе, особено ако изберат някое забутано и бедно село. Там бабите ще ги изучават като им носят баници с праз и буркани с кисело зеле. И немците ще ахкат и ще се вайкат колко ни е хубава страната и как никога до сега не го знаели. Ще се научат да казват шопска салата и ракия, ще закусват с баница и боза и ще разказват на малкото останали арийци в Германия колко е евтино в България и ще се чудят за какво се оплакваме.

Освен това ще се чувстват като у дома си, защото най-вероятно ще познаят стария си автомобил, който са продали преди 15 години и с изненада ще видят, че някой черпи комшиите с бонбони за „нова кола“. И се вайка колко е запазена колата и че немското качество си личи. Всеки ремонт е записан в сервизната книжка, дори последният да е бил преди 10 години, когато някой арабски прекупвач я е взел, за да я продаде на сръбския прекупвач, който да я продаде на българския работник, който ще дойде и ще надуе клаксона пред неизмазаната си къща, че да се похвали с „новата“ придобивка.

И целият този фолклор ще е интересен на немците, особено, когато всеки един от тях получава няколко хиляди в български левове, които му изпращат от държавата, от която е избягал, за да търси по-добър живот на място, където не е сигурно кое е по-добре – да живееш живота си или да приключиш земния си път.

В заключение – България е прекрасно място за живеене. Стига да имаш пари да живееш, а не да живуркаш. Да можеш да развиваш себе си, хобитата си и интересите си, а не да се чудиш как да оцелееш. И все повече хора ще го оценят. За съжаление те няма да са българи, а ще са хора, които ще ползват социалните си придобивки, за да придобиват евтино сирене в България, докато останалите се радват на продукт, който наподобява вкисналото мляко. 


Изобщо българското сирене е по-вкусно, когато си германец и когато можеш да си го позволиш.

Боян Димитров, "Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар