Зима

Зима
Пролет

5 юли 2018 г.

Кристиано Роналдо се обидил на цената си

"Щом ме оценяват на 100 млн. евро, значи не съм обичан тук!"
 
Кристиано Роналдо бил наясно, че ще напусне "Реал" Мадрид още през януари месец 2018 г. 

Тогава той разбрал, че в новия му договор ще фигурира клауза освобождаване в размер на 100 млн. евро, разкрива "Марка".

Португалецът намекна, че може да се раздели с испанския гранд след 9 години на "Сантиаго Бернабеу" секунди след като спечели четвъртия си трофей в Шампионската лига с "белите" (Роналдо има още един с "Манчестър Юнайтед"). В последните дни обаче слуховете за негово преминаване в "Ювентус" се засилиха, като се твърди, че той вече е приел предложените му лични условия и дори е започнал да си търси нов дом в Торино.

Ако тази информация се окаже вярна, то трансферът му зависи от договорката между клубовете. За целта от "Юве" трябва да платят 100 млн. евро на "Реал". Именно те се превърнаха в "ябълката на раздора" за двете страни.

През януари 2018 г. Роналдо разбрал, че в новия му договор ще фигурира подобна клауза и не приел добре подобен ход на ръководството. В стария контракт откупуващата цена на португалеца бе 1 млрд. евро.

"Щом ме оценяват на 100 млн. евро, значи не съм обичан тук!", разказвал футболистът уж на шега.

Тогавашният треньор на отбора - Зинедин Зидан, се опитал да разубеди президента Флорентино Перес и да издейства по-добри условия на своята звезда. Шефът на "Реал" обаче успокоил, че никой друг не би предложил по-добри условия на 33-годишния Роналдо.

От "Ювентус" обаче са готови да платя за услугите му на терена 30 млн. евро на сезон, което е с 5 млн. повече от най-добрата оферта на "Реал"./Cross.bg

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар