Зима

Зима
Пролет

18 юли 2018 г.

Guns N’ Roses поставиха рекорд в YouTube (видео)

Видеото към класиката на Guns N’ Roses от 1991 “November Rain” беляза крайъгълен камък в историята на YouTube.
 
Според Forbes това е първото музикално видео от ерата преди YouTube (създаден през 2005), което успява да достигне 1 милиард гледания – при това без признаци, че интересът към него ще намалее.

Режисиран от Andy Morahan и един от най-скъпите клипове в историята, “November Rain” е гледан средно по 560 000 дневно през 2017, сочи статистката на YouTube; всъщност инетересът към него в последните години е нараснал, като пикът на гледанията в един ден е бил на 25 ноември 2017.

Третият сингъл от Use Your Illusion I стигна #3 в класацията на Billboard за сингли и с близо 9-те си минути дължина, парчето е носител и на отличието за най-дълга песен в историята, влязла в Топ 10 на щатската класация.

YouTube потвърди също така и че Guns N’ Roses вече са най-гледаната банда в сайта и за 80-те, и за 90-те, тъй като заедно с двете видеа към “Sweet Child O’ Mine”, имат общо 2.3 милиарда гледания. “November Rain” в първото деветдесетарско видео, което успява да постигне милиард гледания.

Най-гледаните видеа на 90-те в YouTube след “November Rain” са “Zombie” на The Cranberries с над 739 милиона и “Smells Like Teen Spirit” на Nirvana със 727 милиона.





Zrockradio.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар