Зима

Зима
Пролет

13 август 2018 г.

SEAT също се отказа от трите врати

Испанският бранд SEAT стана поредният от концерна Voloswagen, който реши да спре производството на модели с три врати.
 
Така световната тенденция автомобилните компании да пращат тривратките, които бяха доста популярни през 90-те години на миналия век, в пенсия, продължава с пълна газ.

SEAT обяви, че пенсионира модификацията с три врати на хечбека Leon, известна на някои пазари като Leon SC. Освен това испанците спират производството на тривратия Mii, който е най-компактния модел на бранда и клонинг на Volkswagen up!

Производителят заяви, че прави това поради изключително ниското търсене на хечбеците с три врати. По-рано сбогом на тривратите модели обяви и самият бранд Volkswagen, който вече или свали от поточната линия, или смята да го направи много скоро, хечбеците VW Beetle и Scirocco, както и модификацията на Volkswagen up! с три врати. Така, единственият модел, създаден в рамките на този проект, който още е достъпен с три врати, е Skoda Citigo, чийто жизнен цикъл обаче е към своя край, а чехите не планират ново поколение на компактния автомобил.

В същия дух действа и марката Audi, която лиши от тривратите каросерии моделите А1 и А3. Разбира се, все още могат да се купят последните поколения на Audi A3 с три врати, както и на Volkswagen Golf, чийто дни обаче също са преброени.

Всъщност, увеличението броя на вратите вече се превърна в световна тенденция и с малкия им брой могат да се похвалят предимно спортните автомобили. Например, Land Rover спира производството на тривратата модификация на кросоувъра Range Rover Evoque, Opel прави същото с Astra и Corsa, а Renault - с Megane и Clio.




 

Automedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар