Лято

Лято

9 октомври 2018 г.

Боряна Димитрова: Ако не стане нещо изключително, няма да има предсрочни избори

"Всички институции от юни до септември вървят надолу в различни пропорции. Когато има конфликт между институциите, никой не печели."
 
"Ако не стане нещо изключително, няма да има предсрочни избори."

Това прогнозира по бтв Боряна Димитрова от „Алфа рисърч”.

По думите ѝ лакмус за това, накъде вървят политическите настроения, ще бъдат европейските избори. 


„Евровотът ще бъде тест и ще бъде превърнат в обществен вот на недоверие или на доверие към управляващата коалиция. Ако тя спечели тези избори, това означава, че ще се върви наесен към местни избори и смятам, че ще изкарат своя мандат”, подчерта Димитрова.

"Управляващата коалиция е с леко разклатени позиции. Усещането за нея не е за принципно разбирателство, а за разбирателство от седмица до седмица. Наблюдаваме това през целия летен период", изтъкна тя.

"Според проучването на „Алфа рисърч” единственият министър, който бележи успехи, е спортният министър Красен Кралев. Спрямо предишните месеци той има буквално взрив от одобрение. Това се дължи на трите световни първенства, които бяха организирани в България", отбеляза Боряна Димитрова.

"Томислав Дончев остава с позитивен индекс и запазва мястото си, следват Екатерина Захариева и Лиляна Павлова. Скандалите между Патриотите се отразяват и на личния рейтинг на вицепремиера Красимир Каракачанов и той вече е на пета позиция. В края на класацията са Емил Караниколов и Цецка Цачева."

"Всички институции от юни до септември вървят надолу в различни пропорции. Когато има конфликт между институциите, никой не печели",
каза още Боряна Димитрова.

"С 2,5% се стопява разликата между ГЕРБ и БСП и тя изцяло се дължи на отслабените позиции на управляващите, а не на мобилизация на БСП.

Освен отслабените позиции на управляващите към този момент не се дава някаква убедителна обществена алтернатива. Това, което се случва в управляващите, не прелива кредит на доверие към опозиционните партии, но създава една чувствителност и раздразнение в обществото и не знаем в следващите месеци тази симбиоза накъде ще тръгне", посочи Боряна Димитрова.Няма коментари:

Публикуване на коментар