Зима

Зима
Пролет

12 октомври 2018 г.

“Атака“ ще подаде документи за членство в Алианса на европейските консерватори

Волен Сидеров: Нека заедно с нашите съмишленици от всички държави на евросъюза се включим в решаващата битка за Европа
 
Партия "Атака" ще подаде документи за членство в Алианса на европейските консерватори и реформисти. 

Очаква се това да стане следващата седмица на редовна среща на алианса в молдовската столица Кишинев. Новината съобщи евродепутатът Николай Бареков по време на конференция за бъдещето на консерватизма в България.

Самият Волен Сидеров коментира, че засега не възнамерява да напуска "Обединени патриоти" и да създава предизборен съюз, без да изключва и тази възможност, ако не бъдат изпълнени неговите условия.

“Рано е да се представи предизборен съюз, но моите идеи отсега са този съюз да бъде Патриоти плюс, т.е. това,  че “Атака“ подава заявка за членство в консервативния алианс не означава разбиване, разцепване или някакви самостоятелни действия, аз държа и съм го казвал много пъти да участваме заедно на тези избори“, поясни Сидеров.

Бареков цитира социологическо проучване, според което Волен Сидеров е най-разпознаваемият консервативен политик в България. Според него Сидеров може и трябва да оглави голяма консервативна коалиция на европейските избори, която да стане втора сила. "Атака" ще кандидатства в Алианса на консерваторите и реформистите в Еврова (АКРЕ). АКРЕ се надяват да управляват в ЕС в коалиция с Европейската народна партия след изборите за Европейски парламент през май 2019 г. 


Волен Сидеров пък се надява "Обединени патриоти" да се явят на изборите в коалиция с други "патриоти". Това се разбра на конференция на тема "Обединеният консерватизъм - ключовата посока в развитието на България", на която присъстваше и Ян Захрадил, член на ръководството на ЕКР (групата в европейския парламент) и президент на АКРЕ.

Самата конференция започна с час закъснение, тъй като Бареков, Сидеров и Захрадил са се срещнали с премиера Бойко Борисов. Според Бареков срещата е била, за да се види дали е възможна коалиция между ЕНП и ЕКР след изборите. "Всичко е възможно", отговорил Борисов според Бареков. 


"Ако двете европейски партии постигнат на изборите резултат 450 места (от 750), ще могат да взимат самостоятелни решения", смята Бареков.

"Колегите от "Атака" взеха решение, което одобряваме, че ще подадат своите документи за членство на нашата месечна среща в Кишинев. Тук сме, за да се обединим, за да дадем път на новото консервативно обединение", заяви Бареков.

След него думата взе Сидеров, който беше написал изказването си, нещо необичайно според собственото му признание. 


"Ние, народите от бившия комунистически лагер, преминахме през големи изпитания. Аз съм участник в дисидентските антикомунистически движения отпреди 30 години. Основател съм на софийската организация на независимия профсъюз "Подкрепа", чийто създател д-р Константин Тренчев прекара няколко месеца в затвора за дейността си", прочете Сидеров. 

След падането на комунизма българите и братята им по съдба от Източна Европа очаквали бурен разцвет на демократическите свободи и стандарта на живот, но вместо това получили неолибералната доктрина за привилегии на малцинствата.

Затова Сидеров избирал да живее "в Европа на отечествата". "Нека заедно с нашите съмишленици от всички държави на евросъюза се включим в решаващата битка за Европа през май месец 2019 г.!", прочете Сидеров за финал на изказването си.



Glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар