Лято

Лято

2 октомври 2018 г.

Красимир Каракачанов: И аз искам да изляза с Наоми Кембъл на вечеря, но не мога да платя сметката

"Винаги новото е по-хубаво, но и въпросът опира до пари."
 
"Моята цел беше да участват повече кандидати за нов тип боен самолет. Получихме оферти за изтребители за Ф-16, Ф-18, „Грипен” и „Юрофайтър”. Само последният е втора употреба, но ние предпочитаме нови изтребители."

Това каза военният министър Красимир Каракачанов по бтв.

„Винаги новото е по-хубаво, но и въпросът опира до пари. Работната група за новите изтребители ще работи 14 работни дни – до 19 октомври. Тя може да поиска уточнение от страните, пратили офертите, а след това и да пита за нова цена. Имаме 1,8 млрд. лв. за нови 8 изтребителя. След 19 октомври ще се създаде нова „политиковоенна” работна група, която да преговаря за цената. „Тя е политковоенна, защото в нея ще има експерти от министерството на икономиката например, освен от отбраната”.

„Натиск върху мен не е имало“, увери военният министър. "Оттук нататък е важна и поддръжката на новия самолет. Много важно е колко ще струва поддръжката им на година”, посочи Каракачанов и каза, че повече от половината пари, които се харчат за самолети в 30-годишния им живот, е за поддръжка, а не покупка. „И аз искам да изляза с Наоми Кембъл на вечеря, но не мога да платя сметката”, каза министърът по повод информациите, че синдикатите искат българската „Авионамс” да ремонтира самолетите СУ-25.

„Сега ги лицензират, не са извършвали подобни дейности от 2001 г.”, посочи Каракачанов.

За предложената от ВМРО потребителска кошница вицепремиерът посочи, че така се защитава потребителя. „Не е честно производителя да взема 5 стотинки печалба, а търговеца 30 стотинки”, каза Каракачанов и посочи, че през 90-те години в Италия е имало закон срещу спекулата.

„Големият въпрос е накъде ще поеме сега Македония. От 666 хил. 609 хил. са за компромис с името, за да влязат в НАТО”, посочи Каракачанов и изтъкна, че при висока избирателна активност тези гласове щяха да стигнат за успешен референдум. Той пропадна заради под 50% активност.

"Референдумът в Македония показа, че повечето хора са склонни на компромис за името на страната си. Разбрали са, че 30 години се опитват да фалшифицират нашата и гръцката история. Дори доведоха пакистанец, за да го представят за потомък на Александър Македонски. Македонците попаднаха в собствения си капан на малоумна псевдо идентичност. Ако не подкрепим промените в Македония, ще стане страшно на Балканите. Няма да се изненадам, ако албанците започнат да си правят референдуми и да превземат общини. Това вече означава сепаратизъм", каза още вицепремиерът. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар