Зима

Зима
Пролет

9 ноември 2018 г.

Паяжината на Корубана

А ние си мислехме през 2013, че когато Пламен Орешарски назначи Делян Пеевски начело на ДАНС, това е изключителен цинизъм.
 
И протестирахме срещу това. 

Както се оказа, той е начело на всички специални служби и по-лошо - там са негови лейтенанти, марионетки, които той дирижира.

Поредната номинация, която се свързва с името на Пеевски - тази на Илко Желязков за зам.-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства (или "подслушването"), е всъщност последната брънка от паяжината, в която ни оплетоха. Наричат номинирания Желязков "лейтенантът на Пеевски". Но във всяка една спецслужба в държавата има по един "лейтенант на Пеевски", който я ръководи. Така се оказахме оплетени в паяжината на Корубана - онази корпулентна твар от "Властелинът на пръстените", през чието леговище трябваше да мине хобитът Фродо, за да унищожи всевиждащото око на Саурон.

Стъпка по стъпка, неусетно депутатът от ДПС постави под контрол прокуратурата, съдебната система, МВР, специалните служби. През изминалите пет години в ДАНС, разузнаването, НСО и МВР бяха сменени ръководствата и там се появиха негови марионетки.

През последните години бюрото за контрол на СРС-тата беше единствената пречка срещу незаконните подслушвания, което пречеше на прокуратурата и ДАНС да безчинстват и да контролират всичко. И двете институции направиха всичко възможно да смачкат дейността му и от година и половина неговата работа на практика беше блокирана. С овладяването и на този орган, вече няма да има пречка паралелната власт, в която са се превърнали службите и прокуратурата, да прикриват нарушенията си.

Корубана оплиташе жертвите си в паяжини и ги закачаше в пещерата живи, докато им изтекат жизнените сили. 


Мислете за всички нас по същия начин - овързани в паяжината на паралелната власт, която се опитва да изцеди всяка съпротива.



Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар