Зима

Зима
Пролет

27 ноември 2018 г.

Владимир Путин: Казачеството в Русия става все по-значима конструктивна и съзидателна сила

Президентът на Русия Владимир Путин отправи приветствие към участниците и гостите в Учредителното събрание на Общоруското казашко общество.
 
Телеграмата му бе публикувана на сайта на Кремъл, предават ТАСС и Агенция "Фокус".
„Днес, благодарение на инициативната, деятелна позиция на обществените организации, доброволци и неравнодушните граждани, подкрепата на органите на властта и Руската православна църква казачеството не само се възражда, но става все по-значима конструктивна и съзидателна сила“, се казва в телеграмата.

Президентът е изразил увереност, че учредяването на Всеруското казашко общество ще способства по-нататъшното развитие на това съсловие и ще го обедини около вековните традиции на предана служба на Отечеството, както и съхраняването на уникалното културно и историческо наследство.

По-рано бе съобщено, че за първи път в историята руските казаци ще създадат Общоруско казашко общество, което ще координира работата на казаците в цяла Русия. Представители на всичките 11 реестрови (регистрирани) казашки войски на Русия ще се съберат в Москва на 27 ноември, за да участват във втория голям кръг (събиране на представители на различни казашки войски, за да вземат важно решение), за да обмислят създаването на единна казашка армия.

Армията ще бъде водена от атаман, назначен от президента на Русия. В първия голям кръг през февруари 2018 г. взеха участие повече от 1500 души от 80 региона на страната.


Няма коментари:

Публикуване на коментар