Зима

Зима
Пролет

9 ноември 2018 г.

Госпожи и Господа с мно-о-о-го къси крака!

В страната на кривите огледала няма лъжа, няма измама - няма дори истина

А-ха да разберем кой е баш лъжецът, и съдът ни подхлъзна. 


По делото за обиди и клевети между премиера Бойко Борисов и кандидат-премиерката Корнелия Нинова исковете и на двамата били неоснователни. Нито Борисов бил крадец, нито Нинова - лъжкиня. Само че на първа инстанция.

На съдията не му е било лесно, но се е справил с разпрата между Пижо и Пенда. Изразът "Госпожа Лъжа" бил безличен, абстрактен и безадресен. А отговорът "Крадецът вика: Дръжте крадеца!" цитирал просто българска поговорка. Няма какво да се лъжем - така ги разбрахме и тогава. Остава само да цитираме вица с Манго, чиято жена дала следния отговор на въпроса за политическата му принадлежност: "А-а, куманист е - като них крадне и лъже!"

Каквото и да реши следващата инстанция, все ще е истина. Пък и сме уверени, че при всеки развой на делото управленската ситуация Борисов и Нинова ще се разберат като мъже - така е по-добре за политическата стабилност. По делото между Борисов и Елена Йончева нещата позагрубяха, понеже го осъди на първа инстанция. Излъгал бил, че Йончева точила държавни средства през медийната си кариера.

Може и да е излъгал, но пък главният прокурор Сотир Цацаров твърди, че е прала и пари. Така че следващия път, когато Йончева снима оградата на границата, пита за къщата в Барселона и иска ревизия на магистралите, да си има едно наум. Иначе исканото от Цацаров сваляне на имунитетите на Йончева и още петима депутати става случайно точно когато управленската коалиция е под обсада, а Гинка разклати отново Върбата по сделката с ЧЕЗ.

Голямо надлъгване падна и за колата на омбудсмана Мая Манолова. Та повярвахме, че при нарастваща от години държавна издръжка за наместване на номенклатурни кадри нямало кола за служебни нужди, та трябвало да я вози НСО. Ама и не е за вярване, че ГЕРБ й поднесоха на тепсия възможността за такава реклама, уж  за да я смъмрят за яхването на социалните протести. Дори видно е, че и двете страни са в челото на рейтинговия популизъм, а Борисов и Манолова са на всяка манджа мерудия, но цял клип с автобуси, влакове и обслужващи журналя никой не очакваше.



Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар