Зима

Зима
Пролет

22 ноември 2018 г.

Е, сега видяхте ли, че шоуменът не става за политик!

Една истина повече и една заблуда по-малко...
 
Интервюто на Слави Трифонов с премиера  Бойко Борисов показа няколко неща.

ПЪРВО, шоуменът е само един водещ, който може да крещи и да обижда, но за журналист не става.

Защото истинският журналист, когато застава за интервю пред премиера, се подготвя така, че да е информиран повече от него.

И не да срича въпросите, а да ги е осмислил и да е наясно какъв отговор очаква и ако не го получи, да знае какво да пита още, и още, и още.

Да го гледа в очите, да следи мисълта му, и когато усети неточност или шикалкавяне, да реагира мигновено.

Нищо такова не се случи!

Слави не беше подготвен, не зададе нито един неудобен въпрос на премиера. Беше се спихнал. Кой знае къде се бе изпарило напереното му поведение на превъзходство, което по принцип демонстрира пред гостите си. Да не говорим за униженията, на които подлага онези, които не са му по вкуса или не му влизат в играта.

Тук играта беше обща, но той беше слабият играч!

Защото демонстрира такова угодническо поведение пред премиера, което създаде натрапчивото усещане за предварителна договорка на въпросите.

Борисов беше нахъсан, владееше положението, видимо превъзхождаше Гологлавия във всяко отношение - буквално го схруска, с което го унижи.

На моменти чалгаджията загуби ума и дума, защото му липсваше информация, компетентност и рефлексия, за да притисне Борисов. Всъщност гостът беше водещият в това интервю, а не пишман "журналистът".

Беше гаф, че премиерът си извади листче да чете икономически данни. Това издаде „четата”, че е знаел въпроса. Още по-неадекватна беше реакцията на Трифонов, който го попита, защо носи това листче. Тук пък Борисов се оказа неподготвен за „удара” и отговорът му бе също така нелогичен - защото отговарял на въпрос на зрителя.

Интервюто не роди нищо ново, нито новина, нито тема за размисъл даже.

Беше резилът на шоумена.

ВТОРО, което е и по-важно. Това интервю показа, че Слави Трифонов не става за политик. Той борави с констатации и заучени тези, без да има задълбочена политическа подготовка. Борисов го изяде с парцалите, когато интервюто заби в политически теми, чието развитие във времето е  минавало покрай ушите на шоумена или просто е гледал нещо си по телевизията.

Затова и всички приказки и надежди на заблудени люде, че Трифонов може да направи политически проект увяхнаха окончателно тази вечер!  Той просто предаде хората, които са виждали в него някаква роля на народен трибун. Пълна измама! Всичко е било за лъскане на поувяхнал Тв рейтинг. Доста отвратително!

Това е единствената полза от това мило интервю на червеното диванче!

Което не е малко.

Една истина повече и една заблуда по-малко.



Валерия Велева, Epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар