Зима

Зима
Пролет

20 декември 2018 г.

84% от българите ще празнуват Коледа у дома

Едва 2% ще празнуват Коледа в заведение - най-често млади хора на възраст до 30 години
 
84% от българите посочват, че ще празнуват Коледа у дома, а 11% възнамеряват да отидат на гости за Коледа. 

В сравнение с миналата година, с 5% намаляват онези, които ще празнуват Коледа в къщи, показва проучване на "Екзакта".

Хората на възраст между 18 и 50 години, жителите на столицата и на големите градове по-често от останалите посочват, че ще отидат на гости за Коледа.

Едва 2% ще празнуват Коледа в заведение - най-често млади хора на възраст до 30 години. 2.5% отговорят, че няма да празнуват Коледа.

По домовете си ще прекарат Новогодишните празници 67% от българите. Посрещането на Нова година е свързано с по-висока мобилност на хората и с по-голямо желание да празнуват извън дома - 17% от интервюираните ще отидат на гости, 11% ще посрещат празника в заведение, а 3% ще празнуват на площада.

Сравнението с данните на "Екзакта" от декември 2017 г. показва, че със 7% намаляват българите, които ще посрещнат Нова година вкъщи.

На Нова година на гости ще ходят предимно хора на възраст между 18 и 40 години, жители на столицата и на останалите градове в страната. В заведение смятат да посрещнат Нова година млади хора на възраст между 18 и 40 години, респонденти с висок жизнен стандарт и жители на столицата.

18% от участвалите в изследването възнамеряват да пътуват в страната за Коледните празници. Едва 2% ще отидат в чужбина за Коледа. 80% няма да пътуват - нито в страната, нито в чужбина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар