Зима

Зима
Пролет

12 декември 2018 г.

Какво ще ни липсва при съвместното съжителство?

Има моменти, които може би липсват в съвместния ви живот
 
„Да заживеем заедно?“. 

Трудно е да останете безразлични към такова предложение, съгласни ли сте? И макар да сте щастливи с любимия си 24 часа в денонощието, има моменти, които може би липсват в съвместния ви живот.

Време е за себе си


Дълги вечери със себе си, книга, филм или прегръдка с възглавницата рискуват да станат лукс или рядкост. Ще трябва да пожертвате минутите на уединение. И макар че такава дреболия не е пречка за истинските чувства, понякога ви се иска да се скриете в черупката си без предупреждение и просто да млъкнете.

Лично пространство

Стелажите в банята, одеялото и дори мястото на дивана ще трябва да се споделят. Границите на личното пространство ще станат много условни и фразата „не влизай в стаята ми“ може да звучи като обида. Разбира се, можете да се споразумеете за неприкосновеността на бюрото или лаптопа си, но фразата „Съжалявам, спешно се нуждаех от компютър“ ще трябва да се третира по-снизходително. И, о, ужас, понякога споделяйки толкова скъпа за вас домашна дреха.

Спонтанност

Неочаквани срещи на лунна светлина или флирт край фонтана или реката ще започнат да ви липсват, както и импровизацията в леглото. Всъщност, всичко зависи от вас. Ще трябва обаче да се потрудите много, за да не загърбите романтиката и да намирате вдъхновение за нея. Не е лесно да добавите новост към една връзка с човек, когото виждате всеки ден.

Навици

Навици като говоренето с приятели до сутринта или слушането на музика плюс печене на торта сутрин може да ги загърбите. Особено ако половинката ви не харесва гостите или брашното. Времената, в които всичко описано може да се направи едновременно, са красиви по свой начин. Сега обаче е нужен компромис.

Ще се появи рутина


Рутината е неизбежна при съвместното живеене. Най-вероятно ще ви се наложи да решавате много по-често битови проблеми, понякога да готвите без настроение. Вечерите, в които можеш да хапнеш една салата и да оставиш бъркотията за следващия ден ще бъдат приятен спомен. Почивката от домакинската работа със сигурност ще я има, но не толкова често, както преди.

Живот във вашия режим

Да се впуснете в пътуване с приятели, да се прибирате вкъщи когато пожелаете и да си лягате на зазоряване – е, няма да ви се получава често. Вашият режим ще трябва да бъде съобразен с този на любимия. Както и той да се съобрази с вашия. Необходимо е да се намери „златната среда“, за да не се чувства ощетен единият от партньорите.



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар