Зима

Зима
Пролет

24 декември 2018 г.

Семейството, топлотата, обичта - те са истински важните

Коледа чука на вратата, а вместо да съм изпълнена с празнично настроение, смирение и доброта, аз някакси се чувствам празна.
 
Изтощена от бързането, решаването на казуси и спечелването на битки.

Бях си обещала тази Коледа да е различна (обещание, което си давах през последните четири-пет години), да бъда със семейството, да празнувам, да ям до пръсване, дори и после да ми е тежко, да не се ядосвам на роднините за глупости и да се радвам на прекараното време.

Мечтаех за една клиширана Коледа, с плюсовете и минусите й. Вместо това отново избрах материално - да бъда на работа, да се докажа, да изкарам повече пари. Да хапнем сандвичи на Бъдни вечер, а за Коледа да поръчаме някаква храна, защото нямам време да сготвя. Да съм изморена и без настроение. Но това няма значение, следващата Коледа няма да е така. Обещавам си! Отново, но този път наистина!

А някак с годините, вече дори забравям да си давам това обещание. Някак свиквам животът да минава покрай мен и забравям какво е истински важното. Не парите, дрехите, социалният статус, подаръците, а семейството, топлотата, обичта.

Не ме разбирайте погрешно - и другите, материалните неща също са си от значение, но не и с цената на всичко. Не и с постоянните компромиси, не и с цената на душевния ми комфорт.

Факт е, че като имах по-малко, бях по-щастлива и само който го е изпитал на гърба си, може да ми повярва. Равносметката на цялото ми писание в стил Гринч е, обичайте и се радвайте на това, което имате. 


И весели празници!



Елина Димитрова, Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар