Зима

Зима
Пролет

13 декември 2018 г.

Иво Недялков - Фараона: Нито едно голямо богатство в България не е заченато без сношение с държавата!

"Дали си предприемач, или банкер - винаги си с единия крак в затвора."
 
"Нито едно голямо богатство в България не е заченато без сношение с държавата!"

Това призна Иво Недялков - Фараона в "България сутрин" по повод акциите на прокуратурата срещу богатите, със задна дата.

След като съдът преди дни остави семейство Баневи зад решетките те обжалват пред Апелативния специализиран съд мярката си за неотклонение.

Двамата бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември, като са обвинени в седем престъпления от общ характер.

Според прокуратурата от 2005 година до задържането им в Ница, Баневи са източили четири предприятия, укрили са десетки милиони данъци и изпрали повече от един милиард лева. Майката на бизнесмена Мария Банева също получи обвинение.

Според Недялков в тези процеси доста трудно може да се реализира наказателна отговорност, особено когато става дума за големи икономически структури.

"Дали си предприемач, или банкер - винаги си с единия крак в затвора. Може да се намери слабото ти място и да бъдеш ударен по всяко едно време. Хората, които управляват големи структури, не си дават сметка, че като собственици не могат да следят всички сметки, които минават през компанията", сигурен е Недялков.

По думите му Баневи най-вероятно са допуснали грешка, че са превеждали големи суми от компанията към личните си сметки.

И призна: "Нито едно голямо богатство в България не е заченато без сношение с държавата!"


"Някои създават структури, с които слагат поставено лице за собственик. В същото време годишните такси плащат съсобственици и с кредитни карти. Това е много добре за разследващите, защото могат да докажат връзката между компанията и офшорната фирма", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Няма коментари:

Публикуване на коментар