Пролет

Пролет

13 декември 2018 г.

Тереза Мей: Продължавам към Brexit!

"След този вот трябва да продължим със задачата да изпълним Brexit за британския народ и да изградим по-добро бъдеще за тази страна."
 
Британският премиер Тереза Мей заяви, че продължава с "подновената си мисия" да изведе Великобритания от ЕС, след като оцеля във вота на доверие, предаде Ройтерс.

"След този вот трябва да продължим със задачата да изпълним Brexit за британския народ и да изградим по-добро бъдеще за тази страна", каза Мей пред резиденцията си на "Даунинг стрийт".

Тя заяви, че ще потърси правни и политически уверения от европейските лидери за предпазния механизъм за ирландската граница.

Мей спечели снощи вот на доверие от депутатите от Консервативната партия. Резултатът от гласуването означава, че тя може да запази позицията си като партиен лидер и премиер, продължавайки тежката битка за парламентарно одобрение на плана й за Brexit. Сега консерваторите няма да могат да й отправят ново предизвикателство още една година, пише БТА.

Австрийският канцлер Себастиан Курц приветства победата й.

"Радвам се за изхода от вота във Великобритания. Очаквам с нетърпение да видя Тереза Мей утре", каза снощи Курц, чиято страна в момента е ротационен председател на ЕС, преди срещата на европейските лидери в Брюксел.
 

"Общата ни цел е да избегнем излизане на Великобритания от ЕС без сделка", допълни той.


Няма коментари:

Публикуване на коментар