Зима

Зима
Пролет

2 декември 2018 г.

Времето на либералния глобализъм приключва

Анти-Тръмп лагерът продължава да се “надява”, че Тръмп е някакво досадно и случайно недоразумение и че рано или късно нещата ще се "оправят"...

Забележително слаб и обтекаем анализ на Иван Кръстев.

Ни дума за икономически постижения, а една и съща, предъвкана и претопляна до безкрай мантра “Тръмп е руска марионетка”.

Анти-Тръмп лагерът продължава да се “надява”, че Тръмп е някакво досадно и случайно недоразумение и че рано или късно нещата ще се "оправят".

След няколко десетилетия печален триумф, либералният глобализъм отказва да признае, че причините за провала му се дължат на собствените му импотентни политики и хвърля вината върху “лошите” Тръмп, Путин и Орбан, без които, ех, каква либерална демокрация щеше да ни тресне.

И все пак, дори Кръстев стига до извода, че даже Тръмп да си тръгне, няма да има обрат във взетия курс, което е нещо като полупризнание с половин уста, че зад всичко стоят обективни процеси.

Разбира се, това не се заявява открито, защото след това ще се наложи да се обясни как се стигна дотук и да се признае пълният провал на глобалистите.

Въобще, анализите на анализаторите-глобалисти олекват все повече и стават все по-несъстоятелни.

И вместо да започнат сериозен дебат, либералните медии продължават истерично и инфантилно да маскират факта, че дълбоката криза на либералния глобализъм - резултат от напълно обективни и закономерни процеси, всъщност създаде условия да се появят лидери от типа на Тръмп, Путин и Орбан.

Не, пичове, времето на либералния глобализъм приключва и дунапренените вагини на главите ви няма да ви помогнат.



Ирини Зикидис

Няма коментари:

Публикуване на коментар