Зима

Зима
Пролет

30 януари 2019 г.

Елена Йончева представи "аферата Ало, Банов съм"

През 2016 г. Боил Банов е давал указания за подправяне на документи с цел опрощаване на неустойка на фирма-строител в размер на 700 хил. лева.
 
Депутатът от БСП Елена Йончева представи разследването си за корупционни практики в правителството.

На брифинг в централата на левицата Йончева обяви, че през 2016 г. сегашният министър на културата Боил Банов, тогава в качеството си на заместник-министър е давал указания за подправяне на документи с цел опрощаване на неустойка на фирма-строител в размер на 700 хил. лева.

Тя е озаглавила разследването си "аферата "Ало, Банов съм", то се отнася до проекта "Антична Сердика" и ремонта на Ларгото.

В подкрепа на твърденията си журналистката пусна звуков запис от около три минути с разговори на министъра. Той й е предоставен от служител на Министерството на културата. В диалога участват служителите на ведомството Татяна Цветанова, Ангел Ангелов и арх. Мечкунов, съобщава Banker.bg.

Йончева увери, че изнесените данни са подплатени с факти и документи.

Служителят, който е направил записа, изразил готовност и да свидетелства пред съответните органи.

БСП ще внесе сигнали в прокуратурата и ОЛАФ, съобщи Елена Йончева. Социалистите поискаха оставката на министър Банов.

Античният комплекс "Сердика" струваше 15 милиона лева, платени с пари от ЕС и съфинансирани от държавния бюджет. Изпълнител на проекта е дружеството ДЗЗД "Антична Сердика", в което участват фирмата "Пътища и мостове", държавното дружество "Реставрация", "Пътстрой-Варна" и "Финанс Груп 2013".

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар