Зима

Зима
Пролет

30 януари 2019 г.

Военната драма "Т-34" е вторият най-гледан руски филм в историята (видео)

Филмът "Т-34" е реализирал печалба от 2,2 млрд. рубли (над 26 560 000 евро)
 
Военната драма "Т-34" надмина филма "Карибски пирати: Мъртвите не говорят" и стана вторият руски и третият (след "Аватар") най-касов филм в руските кина, каза продуцентът Рубен Дишдишян.

Според Единната автоматизирана информационна система филмът "Т-34" е реализирал печалба от 2,2 млрд. рубли (над 26 560 000 евро). По-рано министърът на културата на Русия Владимир Медински прогнозира, че "Т-34" ще заеме второ място по гледаемост сред чуждестранните и местните филми, включително и холивудските след 1992 г., надминавайки "Карибски пирати" и заемайки второ място веднага след "Движение нагоре".

Действието в блокбъстъра "Т-34" се развива по време на Великата отечествена война. Доскорошният кадет Ивушкин е пленен от германците и планира бягство. Той събира екипажа си на легендарните Т-34, които са предизвикателство за германските танкове. Готов е да стигне докрай заради любовта към родината.

В главните роли са Александър Петров, Виктор Добронравов и Ирина Старшенбаум. Премиерата се състоя на 1 януари тази година, а световната премиера беше на 11 януари.

Спортната драма "Движение нагоре" разказва за победата на баскетболния отбор на СССР в последните мигове на срещата и спечелването на олимпийско злато. Премиерата му бе на 28 декември 2017 г. и той стана най-гледаният филм в руското кино с доходи от 3 млрд. рубли (над 39 850 000 евро). На церемонията по награждаването на най-добрите филми за 2018 г. "Златен орел", организирана от Националната академия за филмово изкуство в края на миналата седмица, "Движение нагоре" бе награден в няколко категории и спечели общо шест статуетки./Cross.bg




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар