Лято

Лято

11 януари 2019 г.

Румен Петков: F-16 за нашите ВВС е "На гол тумбак - чифте пищови"

АБВ призовава за мораториум върху купуването на нови изтребители
 
"F-16 за нашите Военновъздушни сили (ВВС) е "На гол тумбак - чифте пищови"."

Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков по бтв. По негова информация самолетите и хеликоптерите на военните в момента не са застраховани. 

"Заради това оставка трябва да подадат шефът на ВВС и министърът на отбраната", смята Петков.

АБВ призовава за мораториум върху купуването на нови изтребители. От партията настояват заделените за сделката пари - 1,8 млрд. лв., да бъдат инвестирани в образование, здравеопазване и борба с демографската криза.

Правителството тази седмица поиска от Народното събрание мандат за преговори с правителството на САЩ за сключване на договор за придобиване на нов тип боен самолет. Срещу процедурата ще гласуват от БСП.

Румен Петков коментира и напрежението във Войводиново - в селото започнаха протести и събаряне на незаконни цигански къщи след като двама младежи от циганската махала пребиха командос на Богоявление.

"Не може всеки път, когато двама цигани посегнат на редовен човек, ние да сме смаяни от факта, че има незаконни постройки", каза лидерът на АБВ. По думите му решението е да се направи карта на всички незаконни постройки в страната от областните управители, да се осигури ресурс и да се действа незабавно.

Тази вечер ще има нов голям протест в пловдивското село Войводиново. Очаква се да бъде най-мащабен заради призива колеги на пострадалия военен да се включат в демонстрацията. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар