Есен

Есен

24 февруари 2019 г.

Ашколсун, кьопоолар*! Браво, неуморими, неприсъствени законотворци!

Безумията в законотворчеството напоследък са толкова много, че има риск при изброяването им да се пропусне някое.
 
То не бяха поправките в Изборния кодекс, в Наказателния кодекс, в Закона за защита на личните данни, в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, приемането на Закона за мерките срещу изпирането на пари...

Какво разбрахме за законодателната дейност на Народното събрание?

Разбрахме, че законите се творят на коленце и под диктовка, набързо и посреднощ. Разбрахме, че законите са недомислени, недоправени, подлежащи на всякакви тълкувания.

А от вчерашното откровение на Ахмед Ахмедов, заместник-председател на ПГ на ДПС за Делян Пеевски: "Той е един от най-работните депутати по отношение на законопроектите. Понякога не е важно присъствието" разбрахме и още една истина за законодателната дейност в България.

Не е нужно да си в Народното събрание, за да твориш закони.

Хайде сега всички народни представители да си събирате багажа и кой откъде е! Ще ви наемем по граждански договори и си работете от вкъщи. Много важно, че в Конституцията и законите пише друго. Та кога ли спазването им е означавало нещо  за вас, че сега да се притесните. Само, бъдете така любезни, когато ни представяте поредния си законопроект, да си пишете имената. Не за друго, а за да знаем на кого да благодарим и кому да платим. Да не разчитаме само на някой авер  да ви похвали, за да стане ясно кой е законотвореца.

Ще питате как ще гласувате законопроектите. Използвайте електронното управление, за което в пepиoдa oт 2002 дo 2016 г. Бългapия е изхарчила oĸoлo двa милиapдa лeвa нaциoнaлнo и eвpoпeйcĸo финaнcиpaнe и колко ли още до 2019 г. 

*кьопоолар (същ., от тур.) — множествено число в турски език от кьопоолу

*кьопоолу' (същ., от тур.) — подлец, кучи син; хитрецАлбена Белянова, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар