Зима

Зима
Пролет

6 февруари 2019 г.

Отмениха премиерата на филма "Cold Pursuit" с Лиъм Нийсън (видео)

Скандалът с Нийсън се развива в последните няколко дни, след като актьорът даде интервю за “Индипендънт”
 
Премиерата с червен килим на новия филм с Лиъм Нийсън в Ню Йорк беше отменена заради негови расистки коментари по време на интервю, пише Би Би Си.

Скандалът с Нийсън се развива в последните няколко дни, след като актьорът даде интервю за “Индипендънт”. В него Нийсън разказа историята на негова приятелка, която е била изнасилена от чернокож нападател.

“Срам ме е да призная, но обикалях в района на нападението в продължение на седмица с палка в ръка и с надеждата, че някое “черно копеле” ще ме приближи и ще иска да ми се пробва. Обикалях, за да мога да го убия”, казва Нийсън в интервюто.

Заради използването на определението много потребители онлайн, а и правозащитници обявиха актьора за расист. Други побързаха да коментират, че това е краят на кариерата на Нийсън.

По-късно актьорът заяви, че не е расист, а по-скоро искал да сподели с публиката. 


“Всички се преструваме, че сме политически коректни в тази държава. И в моята държава също (актьорът е от Ирландия – б.р.). Понякога е достатъчно да открием малко от повърхността и ще разберем, че расизмът е там”, коментира Нийсън в предаването “Добро утро, Америка” по Ей Би Си. По думите му той искал да започне по-отворен разговор за расизма.
 

Някои хора обаче подкрепиха Нийсън в изказването му. Сред тях бе и легендата на "Ливърпул" Джон Барнс, който заяви, че "актьорът заслужава медал за честността си".

"Той признава, че се срамува и е ужасен от тогавашните си чувства и желания, които са били малко или много наложени от обществото по онова време. Но всеки може да извърти историята както иска.

Тогава да махнем статуята на Уинстън Чърчил – човек, който е вярвал в превъзходството на бялата раса, и масов убиец.

Лиъм Нийсън призна, че е сгрешил. Дори да беше жив днес, Чърчил никога нямаше да признае, че греши и все още щеше да вярва в превъзходството на бялата раса", убеден е Барнс.


В лентата "Cold Pursuit" ("Студено отмъщение") става въпрос именно за отмъщение, но заради негативните реакции на коментарите на Нийсън, премиерата с червен килим в Ню Йорк беше отменена два часа преди да се състои. Бяха отменени и всички интервюта и снимки във връзка с новия филм.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар