Зима

Зима
Пролет

25 март 2019 г.

Мария Захарова: Западът прави всичко, за да не научи светът за реалното положение в Крим

„В противен случай признаването на Крим ще стане автоматично.”
 
„Западът прави всичко възможно, за да не разбере светът какво е реалното положение в Крим, тъй като се бои от признаването на полуострова за руска територия.”

Това написа в своята страница във Facebook говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

По-рано държавният секретар на Съединените американски щати Майк Помпео, заяви, че ситуацията с признаването на Крим за руска територия се различава от признаването суверинитета на Израел над Голанските възвишения. По неговите думи, намерението на американския президент Доналд Тръмп да признае Голанските възвишения за израелска територия „напълно отговарят на реалната ситуация на място”. Помпео допълни, че Вашингтон са „заинтересовани да поддържат стабилността” в Близкия Изток и американците се явяват „сили на доброто в региона” с „благородни намерения”.

„Ето затова Вашингтон и Брюксел правят всичко, за да не научи светът за реалното положение в Крим – в противен случай признаването ще стане автоматично. Ние всичко разбрахме и ще адаптираме информационната стратегия. Благодарим, господин Помпео”, заключи Захарова. 


„А що се отнася до паметта на американските „сили на доброто в региона” и „благородни намерения”, то те хранят стотици могили и масови гробове в Ирак, Либия, Сирия и други държави от региона”, написа още Мария Захарова.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар