Зима

Зима
Пролет

25 март 2019 г.

Мария Пиргова: Рекетът срещу фирми е стил на управление на ГЕРБ

Димитър Ганев: Това, което се опитва да направи Борисов през уикенда, беше грубо казано да дръпне ръчна спирачка на скандала
 
"Цялата нова сага с управляващите започна, ако си спомним, с два сериозни доклада на ЕК и на Държавния департамент - това са наши партньори, които смятат, че в България корупцията е в огромни размери. Ако ние не реагираме политически на тези доклади, това означава, че ние жертваме икономика по отношение на ЕК и жертваме сигурност по отношение на САЩ, които са наш голям партньор."

Това каза по бтв политологът Мария Пиргова. 

"Трябва да реагираме на това, че в докладите има страшно много корупция, че Цветанов е съден в Страсбург, в лицето на държавата, че не може така да се постъпва политически и че ГЕРБ трябва да вземе политическо решение по отношение и на случая с апартаментите на зам.-председателя на партията", добави тя. 

"Този според някои скандал с апартаментите на властта, а според мен недопустима политика, не може да остане отминат, каза още политологът. Въпросът дори не е толкова в цената на апартаментите, а в рекета срещу фирмите, в рекета, на който са подложени вероятно много производители в България и това е стил на управление на ГЕРБ", коментира още Пиргова.

"В момента се намираме в епицентъра на скандала с апартаментите на властта. Трябва да минат няколко дни, защото той продължава да гърми по всички медии. В случая това, което се опитва да направи Борисов през уикенда с оставките на Цецка Цачева и на зам.-министъра на спорта, беше грубо казано да дръпне ръчна спирачка на скандала или поне да тушира част от общественото напрежение. В случая как ще се развие ситуацията в следващите няколко дни, вече от това зависи и какви решения ще взима Борисов, след като Цветанов се върне от САЩ."


Това каза от своя страна политологът Димитър Ганев. Той коментира, че 26 март е била последната дата, в която едни предсрочни парламентарни избори е можело да се осъществят с евроизборите. 

"Дори сега в крайна сметка да има предсрочен вот, те няма да зависят от настоящия скандал, а ще зависят до голяма степен от резултатите на европейските избори. Вече резултатите в тях как ще се повлияят от този скандал, предстои да видим, защото в момента е много трудно да преценим мащаба на имиджовата щета за ГЕРБ", каза още Димитър Ганев.
 Мария Пиргова

Няма коментари:

Публикуване на коментар