Зима

Зима
Пролет

1 март 2019 г.

Георги Марков: Бойко, остави ги, почивай си, гледай си кефа

Извиване на ръце за кворума и парламентарна агония - тази оценка на депутата от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков разбуни духовете в парламента. 


Предвид ситуацията в момента Марков добави, че като приятел и в лично качество, би посъветвал премиера Борисов "да хвърля кърпата" и да остави БСП да си "правят избори с машини като аборигени".

"Как да не е парламентарна агония? Всеки ден се поставя под въпрос кворума в парламента, а за да има кворум трябва да пипаме статута на народния представител. Защо трябва да го пипаме, той е направен от ВНС. Всеки ден г-н Цветанов е полудял и тича от стая на стая и му поставят непрекъснато някакви ултиматуми", каза Георги Марков.

Той обаче добави, че коалицията с "Обединени патриоти" не е била грешка и благодарение на тях не е била приета Истанбулската конвенция и са помогнали много за пакта за миграция.

Марков уточни, че премиерът Борисов управлява успешно и не е нужно да предприема нещо, но добави, че като приятел би го посъветвал да остави "другите да си правят кворума и да си внасят машини".

"Аз казвам, че ако съм му приятелят Георги Марков в личен план, щях да му кажа: Почивай си, на 60 години отиваш, чудеса направи, четири пъти избори спечели, само Виктор има толкова и Меркел. Зрими неща направи, оправи ми булеварда, на който живея, слава та не знам. Та Меркел, та Тереза Мей, кой ли не те нацелува, бе, човек. Ти си целият в целувки, ама остави ги тия да правят кворума, те да внасят машините. Ходи си в Банкя, гледай си кефа, ходи на риба, ела в Будапеща да си живеем хубаво, няма да живеем 100 години", каза още Марков, цитиран от Dnes.bg.

Колегата му от ГЕРБ Тома Биков коментира, че изказването на бившия конституционен съдия е по-скоро приятелски съвет, но отрече да има политическо решение в посока на промяна на управлението. Според него няма и парламентарна криза и извиване на ръце.

"Аз не мисля, че има агония, работата върви, аз лично единствено виждам, че е малко по-тихо. Не бих казал, че има извиване на ръце, като има различни партии, това е нормално", коментира Тома Биков.

Юлиан Ангелов от "Обединени патриоти" отрече да са извивали ръце и посочи, че само казват мнението си.

"За нас е важно държавата да е стабилна и да няма хаос и политическа криза. В последните години колкото и скандали да има, управляващото мнозинство намира начина, по който да решава определени проблеми. Не виждам защо в този момент държавата трябва да бъде събаряна", заяви Ангелов.

Джейхан Ибрямов пък отсече, че от ДПС не извиват ръцете на никого и настоя, че кворумът е задължение на управляващите. "Има криза, държавността е в криза, ние го твърдим от близо 1 година. Слава Богу, че и Георги Марков го е разбрал", коментира депутатът от ДПС.



Няма коментари:

Публикуване на коментар