Зима

Зима
Пролет

29 март 2019 г.

Томислав Дончев: Време е за смяна на икономическия модел

"Мисълта, че сме евтина работна ръка не е решение."
 
"Няма разделение в ГЕРБ. Има само един отбор и това е отборът на Борисов. Да, в отбора ни има и маратонки за дълго бягане, и обувки с високи токчета, при необходимост и подковани ботуши, но всякакви коментари за разделение, групи и подгрупи са абсолютни спекулации."

Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев след форума "Европейските фондове през 2021-2027: Цели инвестиционни приоритети за България", организиран от Европейската комисия в София.

"Всеки подобен трус предизвиква сензации. Въпросът е да излезем с достойнство, което и направихме", допълни Дончев по отношение на разместванията в ПГ на партията и оставките след "Апартаментгейт".

Според Дончев е време за смяна на икономическия модел. 


"Мисълта, че сме евтина работна ръка не е решение. Ако не се промени този подход следващите години много бизнеси ще фалират, просто защото няма да са конкурентоспособни", прогнозира вицепремиерът, цитиран от Cross.bg.

Според Дончев България се справя добре с усвояването на европейските средства. През следващите години сме изправени пред два пътя - да не пипаме нищо, което работи добре или да бъдем по-дръзки във вземането на решения. Той добави, че големите проблеми пред държавата са демографията и мисъл за ново ниво на икономиката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар