Зима

Зима
Пролет

29 март 2019 г.

Забраниха на Лаура Кьовеши да напуска Румъния и да говори пред медиите

Действията на прокурорите са опит да ѝ запушат устата и показват, че някои хора силно са се обезпокоили от възможността да бъде избрана на главен прокурор на ЕС
 
Водещият кандидат за новия пост главен прокурор на ЕС Лаура Кьовеши е под съдебен контрол в родината си Румъния, съобщава местната преса, позовавайки се на съдебни източници.

Бившият ръководител на Националната дирекция за борба с корупцията е получила забрана за напускане на страната.

Тя е била разпитвана в продължение на шест часа и половина. На излизане от сградата на Отдела за разследване на магистратите Кьовеши е заявила, че вече не ѝ е разрешено да разговаря с медиите.

"Не ми е позволено да казвам нищо за случилото се тук, или по този случай. Прокурорът по делото ми забрани да говоря с пресата за преписката", разяснила Лаура Кьовеши пред репортерите.

По думите ѝ действията на прокурорите са опит да ѝ запушат устата и показват, че някои хора силно са се обезпокоили от възможността да бъде избрана на главен прокурор на ЕС.

Както е добре известно, Европейският парламент подкрепи Кьовеши за новия пост. Съветът на ЕС застана зад френския кандидат Жан-Франсоа Бонер.

В момента се провеждат неофициални преговори между двете институции, които трябва да определят кой ще е първият главен прокурор на ЕС.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар