Зима

Зима
Пролет

6 март 2019 г.

Журналистката Валя Ахчиева е наказана дисциплинарно с "предупреждение за уволнение"

Предаването й "Открито" е спряно с решение на Управителния съвет на БНТ
 
 Валя Ахчиева е наказана дисциплинарно с "предупреждение за уволнение" от ръководството на БНТ на 25 февруари 2019 г., тъй като е нарушила Правилника за производство на телевизионна продукция и продуцентска дейност на БНТ.

Също така не е изпълнила конкретни ангажименти в качеството си на изпълнителен продуцент, свързани с процеса на бюджетиране на предаванията, обявиха от ръководството на обществената телевизия в позиция, изпратена до медиите.

Според тази позиция действията на Ахчиева са в противоречие и с длъжностната й характеристика, която е неразделна част от трудовия й договор.

Ръководството на БНТ заявява, че трудовият договор на журналистката с телевизията не е прекратен. Предаването й "Открито" обаче беше спряно с решение на Управителния съвет на БНТ, след като на 23 януари 2019 г. УС обяви вътрешен конкурс за ново разследващо предаване. С мотива, че всички кандидати трябва да участват при равни условия, "Открито" беше свалено от ефира.

Междувременно Ахчиева е поискала съгласие от генералния директор Константин Каменаров да излъчи заснетите си предавания в други медии. Каменаров е отговорил писмено, че това не може да се случи, тъй като тя има договор с БНТ и клаузите за лоялност към медията продължават да важат.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар