Зима

Зима
Пролет

3 март 2019 г.

Ахмед Доган и сараят на обречените

Все повече стават видимите примери, че огромна част от държавата е превърната в сарай, в който и имитацията на законност вече не е нужна
 
Чували ли сте историята за това как Ахмед Доган и Илия Павлов отишли заедно във Ватикана? 

Разказа я преди няколко години актьорът Камен Воденичаров като твърдеше, че я знае лично от убития през 2003 г. собственик на "Мултигруп". Двамата влезли в базиликата "Свети Петър", огледали пищната й украса и възкликнали: "И ние си мислим, че крадем...!"

Тази седмица стана ясно, че Доган вече официално е собственик на т.нар. "сараи" в Бояна - имението, в което той живее от години. Имотът от няколко декара беше прехвърлен на фирма, притежавана от ТЕЦ "Варна", който вечният лидер на ДПС придоби открито миналата година. Регистрацията на нови дружества подсказва, че същото вероятно ще се случи и с друг огромен имот, ползван от него - "морските сараи" край Бургас. И едва ли някой ще се изненада от припомнянето, че фирмата, пръв собственик на разточителния имот в Росенец, е сред щедро кредитираните от КТБ.

Междувременно неработещата ТЕЦ "Варна" беше директно инжектирана от държавата с близо 28 млн. лв. за да бъде част от т.нар "студен резерв", нуждата от който, може и да не възникне. А при цените на енергията от нея най-добре е да не възниква. Но тези пари могат да послужат като обяснение за увеличаващата се лична собственост на Доган. Не че ще се наложи да го дава - пред прокуратурата или книжния лъв за борба с корупцията КПКОНПИ.

Изсветляването на тези имоти е демонстрация именно на контрола върху държавните органи - те са напълно превзети. И очевидно хората, които ги контролират, са сигурни, че няма никакъв шанс ситуацията да се промени, поне не скоро. 


Все повече стават видимите примери, че огромна част от държавата е превърната в сарай, в който и имитацията на законност вече не е нужна - маските могат спокойно да бъдат свалени.
 ТЕЦ Варна е създал и дружество "Отманли вилидж", което вероятно е с цел придобиванe и на "морските сараи" на политика

Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар