Зима

Зима
Пролет

1 април 2019 г.

45 години Volkswagen продава по един Golf на 41 секунди

Германският производител отбелязва 45-годишнината на модела, като посочва, че именно Golf е сърцето на Volkswagen
 
В края на март 1974 г. Volkswagen пуска на пазара първото поколение на модела Golf, който трябва да замени култовия Beetle. 

Автомобилът веднага е оценен от купувачите и през 1976 г. компанията вече е продала 1 милион бройки от него.

Сега германският производител отбелязва 45-годишнината на модела, като посочва, че именно Golf е сърцето на Volkswagen, тъй като оказва огромно влияние върху цяло поколение хора. От компанията вадят любопитна статистика - на всеки 41 секунди през тези 45 години някъде се продава по един Golf. А общият тираж на модела надхвърля 35 млн. единици.

Оригиналният първи Golf дебютира във варианти с 2 и с 4 врати, а диапазонът на двигателите включва базов 1,1-литров мотор с 4 цилиндъра, развиващ 49 к.с., както и 1,5-литров, отново 4-цилиндров, с 69 к.с. Агрегатите работят с 4-степенна механична скоростна кутия или с 3-степенен автомат.

През тази година Volkswagen ще представи осмото поколение на Golf, като се предвиждаше това да стане на автосалона във Франкфурт през есента. 


В крайна сметка премиерата на модела беше отложена с няколко седмици, като за нея компанията ще организира специално събитие.


AutoMedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар