Зима

Зима
Пролет

2 април 2019 г.

Антон Хекимян: Колко пъти се целунахте с Борисов, за да влезете в листата на ГЕРБ?

"Ама вие, сериозно ли? Мислите, че аз съм такъв? Аз на такъв политик ли ви приличам, който се целува с мъже?"

Така отговори Александър Йорданов на водещия Антон Хекимян по бтв, когато той му зададе въпроса: "Колко пъти се целунахте с Борисов, за да влезете в листата на ГЕРБ?"

Шестият в листата на ГЕРБ се оплете тотално в обясненията си, защо е сравнил в своя реч преди 6 месеца целувките на Борисов с лидерите на Европа с целувките на Живков с Брежнев и Хонекер в годините на комунизма.

В края на краищата Йорданов изтърси, че онези целувки ни докарали "ужасното" тоталитарно време, пък днешните - успехите по европредседателството. 


"Сега Борисов посрещна лидерите на всички европейски държави. Това е за доброто на България. Той не го прави като Тодор Живков да прегръща лидер на определена държава", бе абсурдното му обяснение, съобщава Epicenter.bg.

Йорданов не можа да даде смислен отговор и на въпроса дали смята, че Борисов е "премиер мимикрия, който се нагажда според ситуацийката", както е казал в лекцията си.

"Думите ми, казани срещу Борисов са извадени от контекста. Те бяха казани в края на конференцията. Мимикрия става дума когато имаме поведение като държава, което не винаги одобрявам. Не съм одобрявал поведението на Борисов по отношение на определени действия и опити за намеса на Русия във вътрешните ни работи. За Русия заемам по-крайна позиция. Г-н Борисов като ръководител  на правителството, не е това правителство, което беше с РБ. За да го има това правителството е разделена десницата. Борисов се съобразява с формулата на това коалиционно управление", каза объркано той

Според Йорданов като членове на ЕС и НАТО ние трябва да сме по-твърди към Русия. 

Бившият председател на парламента не хареса карикатурата на Комарницки, който го е изрисувал как пълзи в краката на Борисов.

"Който се е хванал на хорото на политиката, трябва да е наясно, че гайдарят му е сатирата", опита се да остроумничи Йорданов.

Той обясни, че не е  имал възможност да разговаря с Борисов от 7-8 години, "за разлика от други, които го търсеха постоянно, и ставаха министри", явно имайки предвид хора от другата част на десницата - от бившия Реформаторски блок, които днес са политически противници на ГЕРБ.

"Спомням си, когато загубихме избори преди две години и когато десницата ни бе разделена на три парчета. Трябваше Комарницки да нарисува как се хвърлят в канала над 300 000 души. Тогава Радан Кънев каза: ”Нашето разделение изпрати десетки хиляди да гласуват за ГЕРБ”,  припомни Александър Йорданов, видимо ядосан от карикатурите на Комарницки.

"С паметника на Борисов и карикатурата на Комарницки няма да има успех за България. На всички ни стана ясно, че нямаме акъл и с пърформанси няма да има успех за демократична България“, подчерта гостът, коментирайки вчерашната статуя на Борисов на площад "Гарибалди".

Цялата изява на Александър Йорданов пред бтв мина в обяснение на минали негови изказвания и позиции, които влизат в контраст с политиката на правителството "Борисов-3". Кандидатът за евродепутат го правеше крайно неубедително.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар