Зима

Зима
Пролет

24 април 2019 г.

Владимир Путин подписа указ за издаване на руски паспорти по опростена процедура на жителите на ДНР и ЛНР

Разглеждането на заявленията ще се извършва в срок за не повече от три месеца

Руският президент Владимир Путин подписа указ, според който започва издаването на руски паспорти на жителите на ДНР и ЛНР.
 

Документът установява нови, опростени правила за придобиване на руско гражданство от жителите на народните републики Донецк и Луганск.
 

Указът е наречен „За определяне на хуманитарни цели на категории лица, които имат право да кандидатстват за гражданство Руската федерация по опростената процедура".
 

Според текста на документа, с цел защита на правата и свободите на човека и гражданите и в съответствие с чл. 29 от Закона "за гражданството" президентът решава, че жителите "на някои региони на Донецк и Луганск" на територията на Украйна" получават правото да кандидатстват за гражданство на Русия по опростен начин.
 

Указът предоставя списък с документи, с които жителите на Донбас трябва да подават заявления до органите на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация за гражданство. Разглеждането на заявленията се извършва в срок не повече от три месеца, се казва в документа, съобщава Cross.bg.
 

Министерството на вътрешните работи, Министерството на външните работи и Федералната служба за сигурност на Русия са инструктирани да предприемат мерки за изпълнение на този указ. Документът влиза в сила в деня на официалното му публикуване, според официалния сайт на президента на Русия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар