Зима

Зима
Пролет

15 май 2019 г.

Психо профил на десния либерал: Гонят ме, мамо, руснаци

Добре е “Америка за България” и Сорос да дават пари. Лошо е руснаците да дават. Който взема от първите е независим, вторите са подлоги...
 
Той мрази шевици, калпаци, самодиви и нестинари. Иронизира Вазов, осмива църква и попове.
 
Не всички обаче. Отиде ли в Париж, търчи да се снима пред “Нотр Дам”. И е първи страдалец, когато гори. 

Бори се с чалгата, тя е музика за простолюдието. Харесва Ицо Хазарта, който не прави музика за простолюдието. Понякога слуша метъл, който хич не е за простолюдието. 

Турското робство му бърка в червата. Според него категорично няма такова. Как го доказва? С чорбаджийските къщи и богатите българи през Възраждането. Отказва да мисли какво се е случвало преди тях. По-интересното е, че се уповава на шевици и калпаци – чорбаджиийски. Но нали ги мразеше? Нищо. Когато трябва ги отрича, когато не – не.

Ако допусне, че под турска власт не е имало радост и съжителство, а истински гнет, трябва да признае, че войната от 1878 г. е освободителна. Но щом го признае, следва да отчете руснаците за освободители.

Най-страшното нещо на света е да бъдат освободители, следователно – не е имало гнет. Е, малко може да е имало. Но Левски, Раковски и Иво Инджев са казали, че който ни освободи, той ще ни зароби. Изричани ли са тези думи от революционерите, не са ли, значение няма. Важното е Ивайло да ги споменава.

Агенти? Той е против ДС, иска лустрация, счита цялата българска клетост за производна на ДС и агентите й. Е, не всички. Ивайло, Сашо 11 и други говорят срещу Путин. Искат Демократична България, следователно са добри. А, да, някой от тях твърдят, че граф Игнатиев е обесил Левски – значи са свестни. Значи, че графът наистина е обесил Левски.

На 9 май той празнува Ден на Европа. Реално нищо не празнува, шефът все така го мачка, хладилникът – празен. Но много държи да подчертае, че почита Европа, не СССР. Ако почете СССР, значи трябва да признае руснаците за победители – гранде катастрофа. За да не са победители, на 9 май пуска във “Фейсбук” статус на Асен Генов. Какво му пречи и Ден на Европа да уважава, и Ден на победата – не знае. Най пък не знае защо му е важно всички да са известени за размислите му.

Ако все пак руснаците са победители във Втората световна война, станали са благодарение на американци и англичани.  Сталин е лош, пратил е самолети тайно да бомбардират България.

Чърчил ги праща явно, но няма проблем – Сталин е диктатор, Чърчил е демократ. Освен това Сталин е избил е хиляди руснаци. Чърчил, Рузвелт и предците им не са, те просто са били колонизатори. Да избиваш руснаци като диктатор е лошо, да избиваш туземци като колонизатор не е. Даже и бомбата на Хирошима не е толкова лоша, понеже американците отдавна се извиниха. Американците не пишат Локо София. Те убиват 100 000 , раняват 500 000 и разболяват десетина милиона, но пък се извиняват. “Казахме сори, окей е, нали?”

Най-лош е Путин, знае се. Той даже, като се замисли човек, ни праща бежанци. Но, о, Боже, бежанците са добри. Важно е да бъдат приети, да бъдат спасени. Но те не искат да се спасяват в България, искат във Франция и Германия. Нищо – ще ги спасяваме у нас. Всеки, който ги гони, е ксенофоб. Къде да се заселят? В провинцията, разбира се, при селяците.

В София? Не става, пренаселена е, ще дишат фини прахови частици. Ние сме за зелена градска среда и мразим перките на графа, който обеси Левски.

Гейове, травестити, транс и интер сексуални трябва да се подкрепят. Също и роми. Детето ми обаче не бива да се жени за такива. Що? Щото така.

“Мачкай, Кобра”, “Мачкай Гришо” – това е дебилен национализъм. Феновете им са простаци. Само “Ливърпул”! Феновете им са велики!

Дечица в пояси и яморлуци е кич – гадно, грозно, патреотарско. Дечица с пистолет, въоръжени от Паоло Кортези, е прекрасно – защото той не е патреотар. И е антикомунист. И католик. И италианец.

Путин по едно време ни прати Гундяев, патриарх. Не сме религиозни, но щом е на Путин човек – долу! Не сме религиозни, обаче папата – горе! Много мил човек е Франциск, спира при хората, стиска ръце. И Бойко се спира, стиска ръце – долу!

Бойко, Путин, Сталин и Гундяев са диктатори!

Костов не е. “Лукойл” е пазарна икономика.

Важното е да се чете с разбиране – на Костов мемоарите.

Подкрепяме пазарната икономика. И централно отпусканите грантове. Бойко прави с данъците ни каквото си иска. Брюксел не прави каквото си иска.

Пеевски е лош. Сатана. Американците, които купиха марките му цигари, не са. Доган е човек на руснаците. Като се снима с американския посланик не е човек на американците.

Норвежката стратегия е добра. Добра е, защото комунисти, руснаци и фенове на Бойко са против нея. Бяхме с Бойко, сбъркахме. Лукарски е лош заради трика, Радан не е.

Фенове на Бойко са стадо. Червените бабички миришат. Ние не сме стадо. Ние сме за Трайчо, Радан и Стефан. 


Цецо има апартаменти. Но Юлия Берберян няма, понеже не помним.

И да помним, дъщерите й са от Демократична България. Онова срещу нея бе активно мероприятие, срещу Цецо не е. Следователно техните апартаменти са добри, на Цецо - лоши.

Когато журналист се слага на Пеефски, е лошо. Когато се слага на Христо Иванов – будна гражданска позиция. Лозан Панов е прав, когато съгреши дори, но не сме комунисти и религиозни.

Добре е “Америка за България” и Сорос да дават пари. Лошо е руснаците да дават. Който взема от първите е независим, вторите са подлоги. На простия народ все Сорос му е виновен. На нас не винаги Путин. И Пеевски е.

След правосъдна реформа хладилникът ни ще се напълни. Връзката е пряка. Капитализмът е хубав, защото е обратното на комунизъм.  Връзката е пряка.

Голяма е диктатурата при Бойко, така е. Цял ден пиша във фейса за нея.

Някакви путинофили всеки ден хвалят Русия. Обсесии. Ние всеки ден пишем срещу Русия. Не е обсесия. 

Демократична България може да си стои на 3%, но това е защото много прост народ населява територията - не чете Дайнов и Смилов.

Толкова много сиво вещество има в тях и нас, че косите ни посивяват не от старост, а мозък.

Животът, дет’ се вика, наистина попремина. Кога бяхме пионерчета, кога скачахме по площадите… Скоро и внуци ще имаме, но оправия все няма. Няма, защото комунисти и руснаци възпитаха тази държава. Аз съм роден в средата на комунизма, ама не са ме възпитали. Различен съм.

Аз съм български десен либерал. Същият от началото на текста. Ако искате да разберете има ли друго в главата ми, прочете го пак.

На премиерата на книгата на г-н Иван Костов

 Искрен Вълчев, Glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар