Зима

Зима
Пролет

29 май 2019 г.

Урок по отвратително раболепие. Не към Бог, а към Боко!

Срамувам се като варненка, че имам този дебелак за владика!

Клуб Z: „Варненският и Великопреславски митрополит Йоан днес изнесе открит урок как се благодари на премиер и в частност на Бойко Борисов. На началото на правителственото заседание владиката се появи редом с министър-председателя, седна до него и зареди благодарности. За отпускането на още половин милион за строителството, по думите му на „една разкошна катедрала, не знам такава дали е строена“.

Варненският митрополит даде отчет как се изразходват средствата за изграждането на храма „Св. Прокопий Варненски“. Като няколкоминутното си изказване успя да благодари на премиера Борисов 7 пъти. При това показа реторична виртуозност.

1. Благодарности към вседържателя Бога и лично към Вас, г-н Борисов.

2. Благодаря сърдечно на Вас, че през 2017 г. Вие отпуснахте 300 хил. лв. за довършването на храма, които бяха отчетени миналата година. (тук вече Бог, известен още и като Началника, не се споменава)

3. С чувство на дълбоко уважение Ви благодаря сърдечно на Вас, защото съм чувствал винаги Вашата подкрепа.

4. С чувство на дълбоко смирение, с чувство на дълг и по-скоро безукорно трудолюбие, което трябва да се прояви и с разсъдителност от все сърце Ви пожелавам здраве и Ви благодаря за Вашето отношение към Светата Църква…(Борисов се прекръства).

5. И Ви благодаря по принцип за доброто отношение и за прекрасните симфонични отношения между църквата и държавата.

6. Благодаря сърдечно. Извинявайте. (Тук премиерът Борисов, който говори на „ти“ на владиката, му отговаря: „И аз ти благодаря. Обещанията трябва да се изпълняват“)

7. Благодаря Ви (Тази благодарност се чува вече слабо, защото митрополитът излиза от залата, но продължава да благодари).“



Срамувам се като варненка, че имам този дебелак за владика, който не си е мръднал телесата за да направи нещо във Варна, с което да измие срама от челото на Църквата и да приласкае миряните към Бог чрез състрадание и работа от сърце.

Този нагледен урок по омерзително раболепие е отвратителен!

Добре, че човек няма нужда от такива „отци“, като посредници към Бог и може САМ да намери Пътя към Господ.

Боко да си ги носи на рамо тия църковносребърници.

А АФЕРА продължава да пита: ПЕРАТ ЛИ СЕ ПАРИ ПРЕЗ ЦЪРКВАТА!



Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар