Зима

Зима
Пролет

11 май 2019 г.

Изкривено мислене

Почти приличаме на човек, на когото са му изгорили къщата и му дават захарно петле, а той подскача в малоумна радост!

Медиите са пълни с новината, че може би Фолксваген щял да инвестира в завод край Пловдив. Или някъде в България. 


Което без съмнение щяло да се отчете като личен успех на Мутрата. И видиш ли, щяло да наклони везните при изборите.

А пък аз се чудя... и продължавам да се чудя. Току-виж сериозно повярвам в теорията за кемтрейлсите, с които ни пръскат. С някакви вещества, водещи до остър дефицит на мозъчни гънки.

Почти приличаме на човек, на когото са му изгорили къщата и му дават захарно петле, а той подскача в малоумна радост!

Ами, скъпи сънародници, Азия е пълна с "инвеститори", търсещи и намиращи евтина работна ръка, тоест роби, които да им осигуряват огромните печалби. Нали осъзнавате, че ако е толкова готино, щяха да си го правят в Германия. Тук се търси ЕВТИНИЯ РОБСКИ ТРУД. А ние за някой лев повече, сме готови да подскачаме като палета.

И никой не се замисля, че например в Пловдив, край който се говори, че може би ще е новия завод, затвориха десетки заводи. Затвори "Ален мак", който осигуряваше повече работа, отколкото ще осигури немския. Затвори Завода за мотокари, за асинхронни двигатели, "Флавия" фалира... И за тези, които помнят повече от три минути, ще си спомнят, че съвсем наскоро затвори голям цех на "Булгартабак" и над хиляда човека, българи, останаха без работа... а ние се радваме на "инвеститорите".

Големите капиталисти си изнасят производствата в Третия свят, защото им е по-евтино. И това не са инвестиции, защото всеки един лев печалба си отива в Германия. Не си мислете, че под пари ще останем с един завод. Ще си получавате заплати няколко пъти по-ниски от немците и ще се кефите, че сте големи "европейци".

А Мутрата ще си пришие "успех", без значение, че чужденците не се интересуват от политиците, а от условията. И май по-добре да не си припомняме, пък колко инвеститори избягаха заради политиката му.

Време е да започнем да мислим с главите си. И да възстановим собствената си икономика, която такива като Умовей Радев и Мавър Демократски унищожиха, защото тези, които идват с парите си, идват не заради нас, а само заради собствените си печалби и тук няма да оставят нищо!



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар