Зима

Зима
Пролет

19 май 2019 г.

Докъде ще стигнат

И се чудя как можахме да повярваме на тази Европа, че ще ни спаси от катастрофата?

Днес разбирам от ПИК-лива медия, че ГЕРБ ще направят голямо предизборно събрание в "Арена "Армеец", на което щял да присъства Манфред Вебер и поне 14 000 гербераста. 


Явно са впрегнали всеки и всичко, което може да им помогне да се задържат във властта.

Че Вебер отдавна подкрепя гербавите, е ясно. Човекът иска да го изберат за Председател на Европейската комисия. Затова им угажда на акъла на гербавите. На него му трябват гласове, а не читави хора в Европейския Парламент. Същият принцип като на гербавите - може за нищо да не става, ама да е верен.

И се чудя как можахме да повярваме на тази Европа, че ще ни спаси от катастрофата? Напротив, тя ни набута още повече. Защото се смее на шутовете, които изпращаме да ни представляват, но те са й удобни. Не пречат, забавляват присъстващите и са готови като им кажат "легни", да се проснат на земята и да се правят на умрели. Удобни и послушни. Готови да гласуват за всеки, който ги потупа по главата и им каже "добро куче". Мислещи за собствените, а не за националните си интереси.

Интересно ми е гербавите докъде ще стигнат в напъните си. Изтрещяването е пълно. Папата докараха, Манфред Вебер докараха, само още Далай Лама не са привикали да каже колко са хубави!

А всъщност постъпват много глупаво. Защото мислещите хора за тях няма да гласуват. Истинските българи - също. И тези хора много, ама много ще се ядосат, ако изборите отново бъдат манипулирани и с купени гласове. А за разлика от полиция и прокуратура всички ние виждаме къде и как се купуват гласовете. Не си мислете, че не виждаме измамите ви. А разгневените хора няма да се примирят отново да ги мамят!

Стигнахте критичната точка и никой няма да може да ви помогне! Поне не дразнете допълнително хората, защото всичко ще се обърне срещу вас.

Друг е въпросът и що за човек и политик е Вебер да падне толкова ниско, че да се унижава на циркаджия като Борисов, за някой глас в повече. Гледайки физиономията му, си мисля, че ЕС отива на много, много зле. 


И също така мисля, че в Европа нещата също се променят. Хората, дори инертни дълго време, винаги изправят глава и виждат истината.


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар