Зима

Зима

16 май 2019 г.

Ален Делон: Харесват ме или не, но никой не може да оспорва кариерата ми

Тиери Фремо: Не връчваме на Ален Делон Нобелова награда за мир, а почетна "Златна палма" за актьорската му кариера

Ален Делон отговори на вълната от критики срещу него след стана ясно, че ще му бъде присъдена почетна награда на фестивала в Кан.

"Харесват ме или не, но никой не може да оспорва кариерата ми", каза звездата, оказала се в в центъра на скандал на започналия престижен кинофестивал, предаде БНТ.

Ален Делон ще получи почетната "Златна палма" за творчеството си, но петиция с хиляди подписи призовава организаторите да преосмислят решението. В петицията, критиците на Делон го наричат "расист, хомофоб и женомразец".

На 83 години френската кинозвезда е под прицела на движението "Жени и Холивуд", които го обвиняват в насилие срещу жени. 17 000 подписа са против награждаването на Делон. Протестът е и заради изказвания на актьора срещу нежния пол, хомосексуалистите и имигрантите. В Кан бяха принудени да дадат обяснение.

"Не връчваме на Ален Делон Нобелова награда за мир, а почетна "Златна палма" за актьорската му кариера. Делон е казвал неща и има право да изразява мнения, с които аз лично не съм съгласен", каза Тиери Фремо - директор на кинофестивала в Кан. 


Делон беше нападнат от движението и заради признание, че е удрял жени. 

"Плесницата мачистко поведение ли е?", пита той в интервю от миналата година и отговаря: "Да, трябва да съм бил мачо, но и аз съм получавал плесници от жени."

Потърсен по телефона във връзка с петицията, секс символът на френското кино уточни, че не се интересува от гей бракове, но повтори позицията си, че е против осиновяване от тях.

Самураят на френското кино се чуди, защо петицията се е появила точно сега.

Звездата от "Гепардът" ще бъде награден в неделя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар