Зима

Зима
Пролет

5 май 2019 г.

Бойко Борисов посрещна папа Франциск

Светият отец бе посрещнат и от деца в народни носии, които му подариха цветя
 
Премиерът Бойко Борисов посрещна Негово Светейшество папа Франциск на летище София.

Светият отец кацна у нас малко преди 10 часа днес. Той бе посрещнат от премиера Бойко Борисов, който целуна ръка на папата и го приветства на българска земя. Двамата ще разговарят на четири очи.

Светият отец бе посрещнат и от деца в народни носии, които му подариха цветя.

"Много благодаря, че удържахте на думата си да посетите България", обърна се премиерът към папа Франциск. "Целият народ - и православните и католиците вярват във Вашата молитва за мир", заяви премиерът.

"Благодаря на Вас, благодаря Ви, че ме поканихте. Да наистина аз се моля за мир, всички ние се молим за мир, защото войната е нещо много, много грозно и лошо“, отвърна папа Франциск.

Вчера министър-председателят заяви, че ще направи всичко възможно посещението на папа Франциск да бъде добра реклама за България, защото когато папата посети една държава, целият свят насочва погледа си към нея.

Българският премиер приветства с добре дошъл Негово светейшество. Двамата ще проведат среща като във фокуса й ще бъдат установените отношения и диалог между България и Светия престол и желанието те да продължат да се развиват, за да може с общи усилия да се допринася за изграждането на по-хуманен свят, в защита на слабите и уязвимите, както и за отстояването на християнските ценности и норми.



Няма коментари:

Публикуване на коментар