Зима

Зима
Пролет

28 юни 2019 г.

Лаф за парламента

Скоро и Лафката ще влезе в учебниците по история, като човекът, в когото е ключът за бъдещето ни...

От известно време ми прави впечатление чуден факт - Делянчо Лафката усърдно ходи на работа. 

От един-два пъти годишно преди, сега си уплътнява работното време, даже дава интервюта за медиите в парламента. И понеже в политиката случайности няма, е интересно ЗАЩО!

При всички положения истината няма да я разберем. В политиката случайни неща НИКОГА няма. Но пък какво, да поразсъждаваме на свободно съчинение...

Една случайност - Лафката реши да стане съвестен депутат след евроизборите. Като ДПС дебело подчертаха, че е по-полезен тук, в България. Друга случайност - Лафката се появи по същото време, по което Цецку залезе. Май само няколко дена разлика имаше... Трета случайност - "Еврохолд", Цецку някъде там, студеният резерв и Почетният председател. Случайности!

Баце не владее изцяло партията си. Освен това той е параноик. Ще подозира почти всеки, че е човек на Цецку. Няма да се доверява. А след няколко месеца отново идват избори.

На Лафката се носи славата на честен бизнесмен. Не политик, бизнесмен, има разлика. Обещае примерно 200 000 гласа срещу някакво "вътрешно убеждение", получава си вътрешното убеждение и имате гласовете. Той не лъже за тези неща, от десетилетия се знае. А Баце става много зависим за организацията на изборите. Защото само наивниците и дебилите вярват, че обиколките с джипката носят гласове. Гласове носят работодателите, правещи събрания, на които да обяснят на работниците как трябва да гласуват, ако искат да имат работа. Гласове носят кметовете по места, които съставят избирателните списъци и регистрират новите си съграждани и съселяни. И които в голямата си част са хора на Цецку. Гласове носят да познаваш дилърите по махалите. А Баце не знае. Той се занимаваше със селфита и срещи с външните си господари.

Сега е зависим, много, много зависим. Скоро и Лафката ще влезе в учебниците по история, като човекът, в когото е ключът за бъдещето ни.

Просто размисли... лаф да става!



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар