Зима

Зима
Пролет

5 юни 2019 г.

Владимир Путин нарече "приятел" китайския си гост Си Цзинпин

Си Цзинпин ще бъде и сред ключовите чуждестранни лидери, участващи в най-престижния руски икономически форум в Санкт Петербург
 
В Кремъл днес започнаха преговорите между руския президент Владимир Путин и гостуващия китайски президент Си Цзинпин, предаде Асошиейтед прес. 

Поредната среща на високо равнище е потвърждение на все по-тесните взаимоотношения между двата бивши комунистически съперника от времето на Студената война.
 

Си Цзинпин, който пристигна в Москва по-рано днес, ще присъства на церемония за откриване на китайска фабрика за леки коли и ще отиде в московската зоологическа градина, на която носи специален подарък - две китайски панди. Той ще бъде и сред ключовите чуждестранни лидери, участващи в най-престижния руски икономически форум в Санкт Петербург.
 

Путин и Си Цзинпин се срещат в Русия точно когато други световни лидери се събират на южния британски бряг за ознаменуване на 75-годишнината от западния съюзнически десант, открил втория фронт срещу нацистка Германия на 6 юни 1944 г. Путин, който взе участие във възпоменателните церемонии във Франция по същия повод преди 5 години, този път не бе поканен. Русия не участва в този десант, но бившият Съветски съюз изиграва основна роля за разгрома на нацистка Германия на Източния фронт.
 

В кратко слово преди началото на днешните руско-китайски разговори на високо равнище в Кремъл Путин нарече китайския гост "приятел", а Си Цзинпин изрази надежда за успех на диалога./Cross.bg
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар