Зима

Зима
Пролет

17 юни 2019 г.

Естествената простотия и суперкомпютърът на ЕС

Колкото и да е добра една техника, работи само и единствено с човешки фактор. А естествената простотия на гербавите е на светлинни години от техниката...
 
Баце и Марийка обсъждали в България да се разположи един от осемте супер мощни компютри на ЕС. 

Давам година от живота си, за да послушам високоинтелигентното обсъждане на човек, който знае за компютъра откъде се включва и друг, който не знае как да обясни на хората интернета на нещата....

Би било много интересно. С един тънък момент. Колкото и да е добра една техника, работи само и единствено с човешки фактор. А естествената простотия на гербавите е на светлинни години от техниката.

Да напомням ли, че електронно правителство трябваше да имаме преди десетилетия?!? И едни МИЛИАРДИ се хвърлиха за това. В момента дори внимават да не го споменават, въпреки че беше част от предизборната им програма.

Държава, в която Търговският регистър изпушва и две седмици не могат да го възстановят. Държава, в която всяка администрация си прави сайтовете както им се иска и няма почти връзка помежду им. Държава, в която 80% от чиновниците използват компютъра само като пишеща машина.

Сега погледнете Баце. Погледнете и Марийка, източила врат как ни убеждава за интернета на нещата. Сега погледнете средностатистически компютър... нещо не се получава, нали?!?

Моето мнение е да се махне Баце и гербавите. Коефициентът на интелигентност на държавата ще нарасне с космическа величина. 


И хайде без суперкомпютъра. Първо си оправете регистрите...


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар