Лято

Лято

26 юни 2019 г.

Виктория Скрипал: Отравянето на Юлия и Сергей Скрипал може да е било инсценировка

„На Лондон му е бил нужен повод за изостряне на отношенията с Москва и е напълно възможно моите роднини да са получили някакви дивиденти за това.“
 
Племенницата на бившия руски полковник от Главното разузнавателно управление Сергей Скрипал – Виктория, допуска, че е възможно нейните роднини да са сключили сделка с властите във Великобритания преди инцидента в Солсбъри. 

Това каза Виктория Скрипал пред руското издание „Известия“.

Тя не изключва отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия да е било инсценировка и двамата да са се съгласили да участват в нея доброволно.

„На Лондон му е бил нужен повод за изостряне на отношенията с Москва и е напълно възможно моите роднини да са получили някакви дивиденти за това“, каза Виктория Скрипал.

Роднините и до момента не знаят къде се намират Сергей и Юлия Скрипал. Племенницата на бившия руски полковник смята, че двамата са държани на различни места и са постоянно контролирани.

По думите й на 9 май Скрипал й е изпратил гласово съобщение, в началото на което се чува как той пита някого за разрешение на английски език.

Виктория Скрипал се опасява, че Великобритания ще държи нейните роднини и руски представители няма да бъдат допускани до тях дълги години, пише Лента.ру.

На 4 март 2018 г. Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха открити в безсъзнание на пейка в градинка в Солсбъри. Те са отровени с нервнопаралитично вещество и изпадат в кома. Великобритания обвини Русия за случилото се и посочи имената на предполагаемите виновници за случилото се – Александър Петров и Руслан Боширов. По данни на медиите това са офицерите от ГРУ Анатолий Чепига и Александър Мишкин. Москва отхвърля всички обвинения на Лондон.Няма коментари:

Публикуване на коментар