Зима

Зима
Пролет

5 юли 2019 г.

БСП се разграничи от Сергей Станишев

"Позицията на БСП относно политиката на Борисов и ръководеното от него правителство остава непроменена - те са вредни за България и промяната е необходима."
 
 Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, който заяви, че премиерът Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик.

"Смятаме, че такава оценка е крайно неадекватна. България е най-бедната и най-корумпирана страна в ЕС. Заради корупция не ни приемат в Шенген. Потъпкана е парламентарната република, разделението на властите и правовата държава", пишат в своя позиция социалистите.

"Заявяваме, че позицията на БСП относно политиката на Борисов и ръководеното от него правителство остава непроменена - те са вредни за България и промяната е необходима", се чете в позицията на Изпълнителното бюро на БСП.

Малко по-късно социалистите нападнаха Борисов и в парламента. Той е провален политик и води България към дъното. Самата демографска картина на България показва това нещо, коментира соцдепутатът Стоян Мирчев пред журналисти в НС.

Той се аргументира с това, че "България е на последно място по свобода на медиите и шампион по корупция".

"Вчера тотално унищожиха и държавното финансиране на партиите и те бяха прехвърлени в ръцете на олигарсите. Това е поредната крачка към създаване на диктатура и унищожаване на опозицията. Тъй че не можем да се съгласим с думите на Станишев, че Борисов е държавник и е наложително да се разграничим", продължи Мирчев.

Червеният депутат посочи, че мнението на Станишев си е негово, но е лошо, че до някаква степен в общественото пространство това мнение се обвързва с БСП.

Както е известно, преди ден лидерът на ПЕС похвали премиерът Бойко Борисов, като посочи, че министър-председателят действа не като политик, а като държавник. "В някакъв смисъл и двамата сме възмъжали и помъдрели с годините. Когато опира до интереса на България, мога да работя и с г-н Борисов", заяви Станишев.

В началото на седмицата премиерът обяви, че ще подкрепи кандидатурата на Сергей Станишев за председател на ЕП. "Българин на такава позиция е само чест и гордост, независимо, че неговите хора в България не го харесват. Ние не сме като БСП и с две ръце ще го подкрепим!", посочи Борисов. В крайна сметка обаче самият Станишев се отказа от надпреварата, а за председател на ЕП бе избран италианецът Давид-Мария Сасоли, припомня Dnes.bg.




Няма коментари:

Публикуване на коментар